ATOM LIGA
Vedrana, Filip i Fran na visokom 30. mjestu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Vedrana, Filip i Fran na visokom 30. mjestu

Čak dvije ekipe po tri člana natjecale su se na „AToM ligi”, natjecanje u znanju matematike, fizike i kemije, jedna osvojila visoko 30. mjesto

Dvije ekipe naše škole na natjecanju u znanju matematike, fizike i kemije

Na ekipnom natjecanju učenika u znanju matematike, fizike i kemije „AToM liga” sudjelovale su dvije ekipe iz naše škole. Tijekom školske godine provedena su dva kola: prvo kolo 17. studenoga 2022. i drugo kolo 4. travnja 2023. Nakon drugog kola rezultati u ukupnom poretku su sljedeći: prvi tim u sastavu Dorotea Zidarić, Lana Srbljinović, Paulina Aleksa / Luka Pavišić zauzeo je 211. mjesto od 218. ekipa, a drugi tim u sastavu Vedrana Podravec, Filip Komarica i Fran Tomekovec zauzeo je visoko 30. mjesto od 218. ekipa. Mentori su im bili Gordana Podravec, Katarina Mijić, Gorana Lovreković, Anica Hrlec i Matej Dobrić.

„AToM liga” ekipno je natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola u znanju matematike, fizike i kemije. Nastala je sa željom popularizacije prirodoslovlja i matematike, veće motivacije učenika i njihovih mentora u radu te poticanja zajedništva i timskog rada. Organizator je natjecanja „MAT”, obrt za poduku, vlasnice profesorice matematike Maje Zelčić.

Tekst: Magdalena Božić, 7. a
Fotografije: Matej Dobrić, prof.

Povezani članci