IZLET ZA PAMĆENJE
Osmaši na zadnjem izletu kajakarili po Dravi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Osmaši na zadnjem izletu kajakarili po Dravi 

Učenici 8. c razreda zajedno sa svojom razrednicom Marjanom Fržović i učiteljicom Ivanom Dokuš Komarica za  zadnji izlet u osnovnoj školi odabrali su rafting na Dravi

Za rafting su obvezni sigurnosni prsluci

Za posljednji izlet u osnovnoj školi odlučili smo se za kajakarenje i rafting po Dravi. Dugo smo iščekivali dan za odlazak na izlet, čak i dva puta odgađali, ali izlet je ispunio sva naša očekivanja. Polazak je bio 3. srpnja na mjestu Sv. Marija, a cilj u Donjoj Dubravi. Ruta je oko 10 kilometara.

Prvo smo dobili uputstva kako se ponašati u kajaku i čamcu, što sve možemo uzeti sa sobom. Ukrcali smo se u kajake, probali veslati i krenuli s plovidbom. Pauze smo radili na riječnim sprudovima, kupali se, jeli i nadoknadili vodu. Usput smo uživali u prirodi, njenom miru i ljepoti. Ponekad se netko u kanuu i prevrnuo, ali vodostaj je vrlo nizak, a i mi smo svi imali sigurnosni prsluk tako da nije bilo nikakvih problema. Pred kraj plovidbe još smo jednom imali stanicu za okrjepu gdje su djeca rješavala i upitnik o stečenom znanju tijekom kajakarenja.

Na kraju, osunčanih tijela uz osmjehe na licima možemo samo zahvaliti Gimnaziji „Fran Galović” iz Koprivnice, njihovim nastavnicima na čelu s ravnateljem na odličnoj organizaciji, a djeca bi zajedno s razrednicom još jednom ponovila izlet da mogu.

Tekst i fotografije: Marjana Fržović, prof.

Povezani članci