USPJEH NAŠEG KARATISTA
Filip Komarica na pripremama za Hrvatsku reprezentaciju u karateu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Filip Komarica na pripremama za Hrvatsku reprezentaciju u karateu

Filip Komarica, učenik naše škole, ostvario je odlične rezultate na svojim natjecanjima čime je ostvario poziv za ulazak u Hrvatsku reprezentaciju u karateu

Filip

U našoj je školi još jedan vrlo uspješan sportaš. Riječ je o Filipu Komarici koji je zahvaljujući ostvarenim rezultatima u karateu pozvan na pripreme za ulazak u reprezentaciju Hrvatske.

Filip je u 1. razredu počeo trenirati karate u Karate klubu KTC s trenerom Mariom Banom. Dosad je dvaput osvojio naslov viceprvaka na natjecanjima.

Na prvenstvu Hrvatske koje je održano od 6. do 7. svibnja Filip je osigurao poziv u hrvatsku reprezentaciju, a već u lipnju, od 16. do 18., održale su se prve pripreme šireg popisa kadetske selekcije. Imali su dva treninga na dan. Ujutro su radili treninge snage i kondicije, a navečer su imali sparing borbe. Filip kaže da je puno naučio, bilo mu je zanimljivo, ali i naporno jer su svi otprilike iste kvalitete i snage.

Za ulazak, odnosno odlazak na europsko prvenstvo, sudjelovat će na izbornim turnirima gdje svaki borac skuplja bodove na temelju kojih izbornici biraju najbolje. Sljedeće će se pripreme održati u rujnu, a pripreme će biti održane još tri puta po tri dana.

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: iz Filipova albuma

Povezani članci