CRISCON 2017.
Naša učiteljica i ravnatelj sudjelovali na informatičkoj konferenciji

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naša učiteljica i ravnatelj sudjelovali
na informatičkoj konferenciji

Na prvoj križevačkoj IKT konferenciji CrisCon 30. rujna naš ravnatelj Dražen Bokan sudjelovao je u panel-diskusiji o današnjem obrazovnom sustavu, a učiteljica hrvatskoga jezika Martina Valec-Rebić održala je predavanje o mobilnim aplikacijama u nastavi

Profesorica Valec-Rebić govori o mobilnim aplikacijama u nastavi.

CrisCon konferencija prvi je križevački skup o informacijsko-komunikacijskim tehnologijama kojim se želi potaknuti dijeljenje znanja i postići povezanost informatičke i obrazovne zajednice. Na konferenciji održanoj 30. rujna prisustvovalo je dvjestotinjak sudionika i 18 predavača, među kojima je bila i naša učiteljica hrvatskog jezika Martina Valec-Rebić, a na kraju konferencije održan je okrugli stol o današnjem obrazovnom sustavu na kojemu je govorio naš ravnatelj Dražen Bokan.

Predavanja za informatičare i učitelje

Konferencija je službeno otvorena u velikoj dvorani Hrvatskog doma gdje je prisutne pozdravio direktor organizacijskog odbora Goran Žarinac. Nakon otvorenja uslijedila su predavanja podijeljena u tri smjera: edukacijski smjer, razvojni smjer i ITpro. Edukacijski smjer bio je namijenjen učiteljima i nastavnicima kako bi se usavršavali u primjeri informacijsko-komunikacijskih tehnologija u poučavanju. Učiteljica Valec-Rebić, kao jedina predavačica koja nije informatičke struke, održala je predavanje o primjeni mobilnih aplikacija za montiranje kratkih filmova i za oblikovanje virtualne učionice.

Panel-diskusija

Na kraju konferencije održana je panel-diskusija pod naslovom ICT i obrazovni sustav u Hrvatskoj na kojoj su sudjelovali ravnatelji križevačkih škola te dvoje predstavnika informatičke struke. Ovom su konferencijom Križevci predstavljeni kao sredina koja potiče znanje, izvrsnost i razvoj tehnologije.

Naš ravnatelj Dražen Bokan na panel-diskusiji o obrazovnom sustavu.

Tekst: Radmila Vitanović, 8. r.
Fotografije: Danijela Zagorec, prof.

Povezani članci