DAN MATEMATIKE
Matematiku čekaju svjetliji dani!

napisao Izvor Osmodec Urednik

Matematiku čekaju svjetliji dani!

U četvrtak, 7. prosinca u našoj je školi održan Dan matematike za sve učenike koji su se željeli okušati u rješavanju problemskih zadataka iz matematike i enigmatskih pitanja

Učiteljica Gordana Podravec sa svojom kćeri Vedranom.

– Petu godinu za redom, što znači da sudjelujemo od samog početka, naša škola pridružila se projektu Hrvatskog matematičkog društva Večer matematike. Želeći izbjeći gužvu i pružiti mogućnost sudjelovanja što većeg broja učenika jer će većina putnika, ove smo godine priredili i Matematičko podne, tako da smo zadnji sat više razrede prijepodnevne smjene pozvali na matematičko pripetavanje! – rekla je učiteljica Gordana Podravec, koja je uz učitelja Gorana Ljaljića glavna organizatorica toga događaja u našoj školi. U organizaciji je pomogla i učiteljica povijesti Vedrana Rađa, a u izradi plakata učiteljica likovne kulture Senka Pleše.

U natjecanju su sudjelovali učenici viših i nižih razreda matične škole te učenici PŠ Veliki Raven. Učenici viših razreda bili su smješteni u učionici iz matematike na drugome katu, a učenici nižih razreda u svojim učionicama u prizemlju. U grupama su rješavali zadatke, koje je poslalo Hrvatsko matematičko društvo, a učiteljice su odabrale zadatke po želji. Učenicima nižih razreda u rješavanju zadataka pomagali su i roditelji. Za točno riješene zadatke nagrada je bila slatka – čokolada.

Učiteljice koje su sudjelovale u pripremi i provedbi matematičkoga natjecanja jesu Tanja Majnarić, Sandra Poje, Brankica Salopek, Suzana Balić, Barica Blagaj, pripravnica Andrea Šturbek, Nataša Marković, Nataša Majnarić, Lucija Martinčić, Ivka Kajganić, Sanja Vujić, Vanja Konfic, Ksenija Legradić, Tanja Kulović-Balić, Jasmina Borošak, Renata Trstenjak, Anđelka Balić i pripravnica Marina Lauš.

Ukupno je sudjelovalo 323 (149 učenika nižih razreda i 81 učenik viših razreda), 71 roditelj i 22 učitelja.

– Reakcije su bile više nego pozitivne što kazuje rečenica prvašića i njihovih roditelja da bi tako trebalo svaki drugi dan. Eto, matematiku čekaju svjetliji dani! – šali se učiteljica Gordana.

Tekst: Valnea Medač, 8. r.
Fotografije: Suzana Balić, uč. savj.; Sandra Poje, uč.,
Vanja Konfic, uč.; Brankica Salopek, uč.; Gordana Podravec, prof.
Snimka: Marijan Ivanović, uč.

Povezani članci