DAN UČITELJA
Naši učitelji dobili nagradu za najuspješnije učitelje

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naši učitelji dobili nagradu za najuspješnije učitelje

Učitelj Leo Kranjec i učiteljica Martina Valec-Rebić nagrađeni su na Dan učitelja nagradom za najuspješnije obrazovno-odgojne djelatnike u školskoj godini 2018./2019.

U Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu po prvi je put na Dan učitelja Ministarstvo znanosti i obrazovanja nagradilo najbolje odgojno-obrazovne djelatnike. Na temelju Pravilnika o nagrađivanju učitelja, nastavnika, stručnih suradnika i ravnatelja u osnovnim i srednjim školama te učeničkim domovima, Povjerenstvo za nagrađivanje najuspješnijih odgojno-obrazovnih radnika izabralo je 510 izvrsnih pojedinaca koji su omogućili kvalitetno obrazovanje učenicima u školskoj godini 2018./2019. Nagrade najboljima dodijelila je ministrica znanosti i obrazovanja Blaženka Divjak.

Među najboljima su i učitelji naše škole Leo Kranjec (fizika) i Martina Valec-Rebić (hrvatski jezik). Leo Kranjec nagrađen je za primjenu inovativnih metoda poučavanja, mentorstvo učenicima na natjecanjima te za rad s učenicima s teškoćama. Martina Valec-Rebić nagrađena je za mentorstvo učenicima na državnom natjecanju, održana predavanja na županijskoj razini, dijeljenje primjera dobre prakse, rad u strukovnim udrugama, autorstvo obrazovnih sadržaja, sudjelovanje u međunarodnom projektu, uređivanje školske mrežne stranice te organiziranje javnog događaja.

Tekst: MVR
Fotografije: Dora Rebić

Povezani članci