ŽUPANIJSKA NATJECANJA
Održan tek manji broj županijskih natjecanja

napisao Izvor Osmodec Urednik

Održan tek manji broj županijskih natjecanja

Nažlost, zbog epidemije izazvane koronavirusom održano je tek nekoliko županijskih natjecanja

Matematika 

Na županijskom natjecanju u Kloštru Podravskom, 4. ožujka sudjelovalo je troje učenika: Vedrana Podravec (osvojeno 3. mjesto), Ivan Vujčetić (osvojeno 5. mjesto) i Ivan Devčić (osvojeno 3. mjesto). Mentorice su Gordana Podravec, Katarina Mijić i Gorana Lovreković.

Tehnička kultura

Županijsko natjecanje iz tehničke kulture održano je 6. ožujka u OŠ Sidonije Rubido Erdödy Gornja Rijeka. Natjecalo se 60 učenika od 5. do 8. razreda. Natjecatelji su se natjecali u dvije kategorije: H-kategorija 1 – redoviti i izborni program, program dodatne nastave i izvannastavni program tehničke kulture; P-kategorija 2 – izvannastavni i izvanškolski program u posebnim područjima tehničke kulture za podmladak škola, udruga, centara ili ustanova tehničke kulture.

Najbolje plasirani učenici u svojoj kategoriji bili su učenici naše škole i to: Vedrana Podravec, 5. d, osvojila je 2. mjesto u kategoriji maketarstvo i modelarstvo, Karlo Sačarić, 6. a osvojio je 3. mjesto u kategoriji graditeljstvo. Mentor im je Marijan Ivanović, učitelj tehničke kulture.

Lidrano

Na županijskoj smotri Lidrano održanoj 11. ožujka u organizaciji Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkog sudjelovao je veći broj učenika naše škole.

U literarnome izrazu natjecao se rad Petre Peškir Harča (7. r.) „Moji nemiri” uz mentoricu Ninu Drakulić, rad „Bakin mobitel” Veronike Skrbe (6. r.) pod mentorstvom Danijele Zagorec te rad Vite Kemenovića (5. r.) „Sarajevo” pod mentorstvom Danijele Zagorec.

U dramsko-scenskome izrazu nastupio je Fran Knežević (4. r.) s monologom „Zašto ne volim školu”  (voditeljica Suzana Balić) te  Ana Kovačević (8. r.)  s monologom „Priča o gradu” (voditeljica Martina Iveković).

U novinarskome izrazu natjecali su se novinarski radovi „Najprije treba ispuniti obveze, a onda mogu igrice!” učenika Leona Cerovca (6. r.) i „Novi slavuj na glazbenoj sceni” Dunje Rebić, (6. r.) te školski list Izvor uz mentoricu Martinu Valec-Rebić.

Na državnu je razinu upućena Veronika Skrba s radom „Bakin mobitel”.

Tekst: Dunja Rebić, 6. r.
Fotografije: Katarina Mijić, dipl. uč.; Marijan Ivanović, uč.; Mirjam Balen, 6. r.

Povezani članci