DANI KRUHA I ZAHVALNOSTI ZA PLODOVE ZEMLJE
Dječja radost i zahvalnost za kruh

napisao Izvor Osmodec Urednik

Dječja radost i zahvalnost za kruh

I ove su godine naši učenici lijepim priredbama i postavljanjem stolova s kruhom i pecivima proslavili Dane kruha i zahvalnosti za plodove zemlje

Našom su školom 16. listopada zamirisali kruh i kolači, razna peciva i kiflice koje su pripremile vrijedne ruke naših učenika i njihovih majka i baka. Učenici su sa svojim učiteljicama i učiteljima proveli brojne aktivnosti povezane s kruhom i njegovom pripremom te pripremili kratke priredbe. Pjevali su, svirali, recitirali i glumili te tako iskazali zahvalnost za plodove zemlje. Svaka smjena imala je posebnu priredbu, a na kraju su školom prošli svećenici i blagoslovili kruh i plodove zemlje. U jutarnjoj smjeni u posjet je došao vlč. Stjepan Soviček, dok je učenike popodnevne smjene posjetio vlč. Kristijan Bogdan.

Jutarnja smjena imala je priredbu u sportskoj dvorani. Priredbu su započeli polaznici produženog boravka s učiteljicama Anom Budrović i Irom Majnarić te učiteljem Jasminom Ibrahimagićem, a predstavili su se pjesmom Mlin. Zatim su mali prvašići učiteljice Katarine Harče-Sinković rekli u čemu kruh najviše uživa i tko mu se veseli. U Jesenskim razgovorima i Pjesmi o kruhu sudjelovali se drugašići učiteljice Tanje Kulović Balić.  Trećaši učiteljice Nataše Marković predstavili se se recitacijama Zrno, Ponudi kruh i Blago danu koji počne mirisima kruha te pjesmom Kruh ljubavi koju su uvježbali s časnom Antonelom Rašić. Recitaciju Nasmijani kruh izveli su trećaši učiteljice Brankice Salopek, a na kraju su se recitacijama i igrokazima o kruhu te pjesmama Nesla dekla v melin  i Pekar predstavili četvrtaši učiteljice Josipe Rabadžije i Suzane Balić.

U popodnevnoj smjeni su priredbu započeli Tea Blažević, Manda Velić i Viktor Bukovčan pjesmom Kruh iz 1. c razreda pod vodstvom učiteljice Sandre Maurović. Zatim je Lovro Radiček iz 4. a recitirao pjesmu Naš kruh. Njegova mentorica je Lucija Martinčić. Iz 3. c Elizabeta Selthofer, Elizabeta Pečarić i Dominik Nemčić predstavili su se pjesmom Domaći kruh pod mentorstvom učiteljice Vanje Konfic. Mali zbor 4. a razreda otpjevao je Kruh ljubavi. Ema Pengov i Lana Bedoić iz 4. a recitirale su pjesmu Plodovi zemlje. Njihova je mentorica Lucija Martinčić. Mali zbor 1. b pod vodstvom učiteljice Nataše Majnarić otpjevao je Mlinar Mišo. Pjesmu Pred pekarnicom recitirale su Marija Božić, Jennifer Jakopic i Bruna Pengov iz 2. a. Njihova je učiteljica Anđelka Balić. Pjesmu Kruh recitirali su učenici iz 4. a Lara Postružin, Franjo Benković i LunaSokač pod vodstvom učiteljice Lucije Martinčić. Učenici 1. c recitirali su pjesmu Tko što voli nek izvoli!, a njihova je učiteljica Sandra Maurović. Na kraju su svi zajedno pjevali Bog te voli sa sestrom Antonelom Rašić.

Dani kruha obilježeni su i u područnim školama. U PŠ Vojakovac učenici su pjesmom i plesom izrazili svoju zahvalnost za plodove koje nam je Zemlja podarila. Program su uvježbali s učiteljicama Ivanom Ferčec i Draženkom Pušić. Ukusna peciva i kolače posvetio je velečasni Dominik Jaić.

U PŠ Vojakovački Osijek učenike pred školom dočekuje i uveseljava jesenska vila koju je od jesenskih plodova izradio učitelj Tihomir Pleša.

Tekst: Magdalena Božić, 8. r.
Fotografije: Benedikt Božić, 5. r.; Brankica Salopek, uč.; Suzana Balić, uč. savj.; Sandra Maurović, uč. ment.;
Katarina Harča, dipl. uč.; Draženka Pušić, uč.; Tihomir Pleša, uč. izv. savj.; Lucija Marinčić, uč.; Željko Picig

Povezani članci