DANI KRUHA
Zahvalni za kruh

napisao Izvor Osmodec Urednik

Zahvalni za kruh

Ove su godine naši učenici Dane kruha proslavili i u školi i u gradu

Stolovi prepuni pekarskih proizvoda koje su izradile vrijedne ruke naših učenika i njihovih ukućana

Stolovi prepuni pekarskih proizvoda koje su izradile vrijedne ruke naših učenika i njihovih ukućana

Na proslavi Dana kuha u školi, koja se održala 10. listopada, sudjelovali su učenici nižih razreda sa svojim učiteljicama. Nakon molitve i blagoslova župnika Dražena Hladuvke počastili su pekarskim proizvodima koje su učenici izradili sa svojim mamama i bakama.

Proslava Dana kruha u B smjeni

Proslava Dana kruha u B smjeni

Tri izložbe u gradu

Učiteljice Renata Trstenjak, Anđelka Balić i Jasmina Borošak iz PŠ Veliki Raven, Katarina Harča-Sinković iz PŠ Dubovec te Anica Žulj iz matične škole odradile su izvrstan posao pripremivši sa svojim učenicima tri izložbe u gradskim institucijama.

Prva je izložba bila u sklopu manifestacije „Jesenska priča” koju organizira Turistička zajednica Grada Križevaca u suradnji s križevačkim školama, vrtićima i udrugama. Program se održao 17. listopada u dvorani Komunalnoga poduzeća, a obuhvaćao je pozdravni govor zamjenika gradonačelnika Tomislava Katanovića, predstavljanje svakog štanda te blagoslov hrane koji je održao župnik Stjepan Soviček. Nakon prigodnoga programa posjetitelji su imali priliku probati pekarske proizvode i ostale plodove jeseni te kupiti  različite radove koje su izradila djeca uz pomoć svojih učitelja i ukućana.

dan kruha

Štand na manifestaciji “Jesenska priča”

Danu kruha obilježeni su i u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković”. Na odjelu za odrasle, također u petak 17. listopada, posjetitelji su imali priliku pogledati prigodnu izložbu koju su pripremile naše učiteljice i učenici.

Izložba u Gradskoj knjižnici "Franjo Marković"

Izložba u Gradskoj knjižnici “Franjo Marković”

Već tradicionalno naša škola postavi izložbu i u Gradskoj upravi. Učenike i učiteljice pozdravio je pročelnik za društvene djelatnosti Mladen Tenodi.

dan kruha4

Izložba u Gradskoj upravi

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Martina Valec-Rebić, Martina Tumpa,
Renata Trstenjak, facebook stranica Gradske knjižnice

Povezani članci