Top
DogađanjaŠkolska godina 2013./2014.

DRUGI FESTIVAL MATEMATIKE U LIPIKU
Otkrivali zabavnu stranu matematike

Otkrivali zabavnu stranu matematike

U petak 23. svibnja održao se Drugi festival matematike u Lipiku na kojem su sudjelovali i učenici naše škole

Sudionici festivala

Sudionici festivala

Kao dokaz da im matematike nije mrska, nekoliko je učenika naše škole sudjelovalo na Drugom festivalu matematike u Lipiku krajem svibnja. Sudjelovali su učenici obje smjene: Marin Meštrović, Luka Meštrović, Tin Jagoić, Ivana Harča, Ana Filipan, Ema Katana, Ana Kušec, Matea Koren, Dorotea Vrbančić, Marta Hajduković i Mateo Kovačić, a vodio ih je učitelj Goran Ljaljić.

Festival, na kojemu je sudjelovalo više od 500 učenika 3. do 8. razreda iz 34 grada i 43 škole, sastoji se od ekipnog i pojedinačnog natjecanja te prezentacije plakata učenika vezanih uz matematiku, dok su za mentore organizirana i stručna predavanja. Cilj ovog natjecanja jest pokazati djeci i učenicima dobru i zabavnu stranu matematike i ponukati ih da se njome bave i u slobodno vrijeme.

U ekipnom natjecanju natjecalo se po četiri natjecatelja u tri kategorije: u najmlađoj kategoriji bili su učenici 3. i 4. razreda, u srednjoj kategoriji učenici 5. i 6. razreda, a u najstarijoj kategoriji učenici 7. i 8. razreda. Oni su zajednički 90 minuta rješavali zahtjevne matematičke zadatke. Pojedinačno natjecanje održano je u dvije skupine: mlađa za učenike 3., 4. i 5. razreda u rješavanju računa i starija za učenike 6., 7. i 8. razreda u rješavanju linearnih jednadžbi.Osim učenika naše škole, sudjelovali su i učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor” koji su postigli izvrsne rezultate u kategoriji 7. i 8. razreda osvojivši 3. mjesto, dok učenici naše škole nisu bili tako uspješni osvojivši 30. mjesto, u istoj kategoriji.

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Tekst: Dorotea Vrbančić, 8. e
Fotografije: Goran Ljaljić

 

Povezani članci
GORANOV 100. ROĐENDAN
Proslavili obljetnicu slanjem prigodnih čestitki

Učenici naše škole prisustvovali su 21. ožujka obilježavanju stotog rođendana književnika...

PREDAVANJE
Naučili kako se zaštititi na društvenim mrežama

Krajem siječnja učiteljica Senka Pleše je učenicima 5. a razreda i njihovim roditeljima održala predavanje o Facebooku