DRUGI FESTIVAL MATEMATIKE U LIPIKU
Otkrivali zabavnu stranu matematike

napisao izadmin5

Otkrivali zabavnu stranu matematike

U petak 23. svibnja održao se Drugi festival matematike u Lipiku na kojem su sudjelovali i učenici naše škole

Sudionici festivala

Sudionici festivala

Kao dokaz da im matematike nije mrska, nekoliko je učenika naše škole sudjelovalo na Drugom festivalu matematike u Lipiku krajem svibnja. Sudjelovali su učenici obje smjene: Marin Meštrović, Luka Meštrović, Tin Jagoić, Ivana Harča, Ana Filipan, Ema Katana, Ana Kušec, Matea Koren, Dorotea Vrbančić, Marta Hajduković i Mateo Kovačić, a vodio ih je učitelj Goran Ljaljić.

Festival, na kojemu je sudjelovalo više od 500 učenika 3. do 8. razreda iz 34 grada i 43 škole, sastoji se od ekipnog i pojedinačnog natjecanja te prezentacije plakata učenika vezanih uz matematiku, dok su za mentore organizirana i stručna predavanja. Cilj ovog natjecanja jest pokazati djeci i učenicima dobru i zabavnu stranu matematike i ponukati ih da se njome bave i u slobodno vrijeme.

U ekipnom natjecanju natjecalo se po četiri natjecatelja u tri kategorije: u najmlađoj kategoriji bili su učenici 3. i 4. razreda, u srednjoj kategoriji učenici 5. i 6. razreda, a u najstarijoj kategoriji učenici 7. i 8. razreda. Oni su zajednički 90 minuta rješavali zahtjevne matematičke zadatke. Pojedinačno natjecanje održano je u dvije skupine: mlađa za učenike 3., 4. i 5. razreda u rješavanju računa i starija za učenike 6., 7. i 8. razreda u rješavanju linearnih jednadžbi.Osim učenika naše škole, sudjelovali su i učenici Osnovne škole „Vladimir Nazor” koji su postigli izvrsne rezultate u kategoriji 7. i 8. razreda osvojivši 3. mjesto, dok učenici naše škole nisu bili tako uspješni osvojivši 30. mjesto, u istoj kategoriji.

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Naši matematičari

Tekst: Dorotea Vrbančić, 8. e
Fotografije: Goran Ljaljić

 

Povezani članci