RAZREDNI IZLET
Uštedjeli novac za Brijune

napisao izadmin5

Uštedjeli novac za Brijune

Učenici 6. a razreda, nakon višemjesečne štednje u kasicama koje su sami izradili sa svojom razrednicom Senkom Ratković, posjetili su Brijune

Otvaranje kasica i brojanje ušteđevine

Otvaranje kasica i brojanje ušteđevine

Zadnjeg dana nastave, 13. lipnja, u četiri sata ujutro, okupili smo se na dvorištu škole. No, putovanju nismo prisustvovali samo mi đaci, nego su i naši roditelji, bake, djedovi i prijatelji (na taj smo način popunili autobus). U autobusu je vladala odlična atmosfera, iako je bilo rano, gotovo nitko nije mogao spavati od uzbuđenja i veselja.

Brodom iz Fažane

Oko deset sati stigli smo u Fažanu gdje smo čekali brod za Brijune. Imali smo dovoljno vremena da razgledamo gradić, pojedemo sladoled i prošećemo rivom. Ubrzo je stigao brod kojim smo se vozili do otoka, stoga smo se ukrcali na njega i uživali u divnom pogledu i lijepom okružju.

Ukrcavanje na brod

Ukrcavanje na brod

Kad smo stigli na Brijune prošetali smo, a zatim se smjestili u vlakić koji nas je vozio safari parkom. Vidjeli smo razne životinje, prirodne ljepote, stare masline, ali smo i naučili ponešto o povijesti otoka. Nakon obilaska posjetili smo muzej u kojem se nalaze preparirane životinje Josipa Broza Tita te izložbu fotografija Josip Broz Tito na Brionima.

brijuni 3

Razgledavanje safari parka i muzeja

brijuni 4

Razgledavanje safari parka i muzeja

Osvježenje u moru

Zbog velike vrućine odlučili smo promijeniti prvotni plan i najprije otići na kupanje, a zatim u razgledavanje Pule, stoga smo se nakon razgledavanja muzeja vratili brodom i krenuli za Fažanu. Uslijedilo je višesatno kupanje, sunčanje, ronjenje, plivanje, uživanje u suncu i toplome moru. Nakon što smo se osušili, presvukli i spremili, krenuli smo u razgledavanje Pule.

Pula za kraj

Razgledavanje spomenika, šetnja  gradom i fotografiranje je ono što nas je očekivalo u ostatku dana. Umorni i iscrpljeni od vrućeg i uzbudljivog dana stigli smo do autobusa i krenuli kući.

Šetnja po Puli

Šetnja po Puli

– Svidjelo mi se kupanje, ali me najviše oduševio safari park u kojem smo mogli vidjeti razne životinje poput zebra, antilopa, slonova, magaraca, ljama… Mislim da smo se odlično družili i zabavili te na odličan način završili ovu školsku godinu – ispričala je učenica Laura Vukelja.

Tekst: Ema Golubić, 7. a
Fotografije: Lucija Picig, 7. a; Senka Ratković

Povezani članci