Top
Uspjesi

DRŽAVNO NATJECANJE ZBOROVA
Naši zboraši okitili se zlatom

Naši zboraši okitili se zlatom

Pjevački zbor pod ravnanjem učitelja Ozrena Bogdanovića osvojio je zlatnu plaketu na državnom natjecanju u Varaždinu

U varaždinskom Hrvatskom narodnom kazalištu  7. i 8. svibnja održano je Državno natjecanje školskih zborova osnovnih i srednjih škola – 62. Glazbene svečanosti hrvatske mladeži, u kojem je sudjelovao i naš zbor pod vodstvom učitelja glazbene kulture i dirigenta Ozrena Bogdanovića. Glasovirska pratnja bila je Jelena Stanković, profesorica u GŠ Alberta Štrige Križevci.

Na kraju drugog dana održala se svečanost i dodjela nagrada. Naši su zboraši osvojili treće mjesto i sa 93,60 bodova osvojili zlatnu plaketu.

Snimka

– Mali zboraši nastupili su s tri skladbe: „Čiča Mića” Brune Bjelinskog, dvoglasnim kanonom „Magnificat” te zadanom skladbom za sve zborove Jasenke Ostojić „Vlak”. Ovo je najveći uspjeh školskog zbora na državnoj razini u povijesti škole. – rekao je učitelj Bogdanović.

Tekst: Dunja Rebić, 5. r.
Fotografije: Sandra Poštić, prof.

Povezani članci
LITERARNI NATJEČAJ „ODJECI”
Lauri nagrada za najbolji rad u županiji

Na literarnom natječaju „Odjeci” naši su učenici opet bili vrlo uspješni. Laura Tomašić osvojila je nagradu za najbolji rad u županiji, Read more

NATJEČAJ „MOJA PRVA KNJIGA”
Viktorijina slikovnica osvojila treću nagradu

Viktorija Skrba pod vodstvom mentorica Danijele Zagorec i Senke Pleše osvojila je treću nagradu na natječaju „Moja prva knjiga” u Karlovcu