FESTIVAL DJEČJEG GLAZBENOG STVARALAŠTVA
Vatra na prvom dječjem glazbenom festivalu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Vatra na prvom dječjem glazbenom festivalu

Na 1. Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva, koji će se održati 7. veljače u Dugom Selu,  predstavit će se jedanaest glazbenih skupina iz cijele Hrvatske, među njima i naši osmaši  

festival

Osmaši su na natječaju prošli s pjesmom “Vatra”

Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva, u organizaciji Glazbene udruge Opus, prvi je takav festival za učenike osnovnih škola i cilj mu je okupiti učenike koji će pokazati svoje glazbeno stvaralaštvo u slobodnim temama. Naša škola je prošla na natječaju s autorskom pjesmom Vatra za koju je tekst napisala Marta Majhen, a glazbu i aranžman članovi Grupe ljubitelja glazbe pod mentorstvom učiteljice Sandre Poštić. Skladba je pop-rock, ima jednu kiticu, pripjev i solističke dijelove za solo gitaru i saksofon.

Solo vokal je Leonarda Ljutić, ostali učenici pjevaju pripjev, sviraju instrumente i koriste tjeloglazbu. Izvođači: Jakov Cetl ‒ električna solo gitara, Ivan Kozumplik ‒ električna bas gitara, Barbara Niemčić ‒ saksofon, Eric Wolf ‒ bongosi. Na čašama sviraju: Nikolina Hubina, Jelena Lovrić, Valerija Kukec, Mihaela Slunjski, Jelena Srnojević, Ivana Harča, Luka Dušak, Patrick Lisjak Hoffman i Krunoslav Arki.

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografija: Sandra Poštić

Povezani članci