IZLOŽBE
Trećaši učili o Marcelu Kiepachu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Trećaši učili o Marcelu Kiepachu

Početkom ožujka učenici 3. b razreda sa svojom su učiteljicom posjetili Gradski muzej u kojemu su razgledali stalni postav te izložbu o križevačkom izumitelju Marcelu Kiepachu u Gradskoj galeriji

Moj razred i ja posjetili smo Gradski muzej Križevci  i izložbu o Marcelu Kiepachu. U muzeju nas je dočekao gospodin Ozren. On nas je proveo kroz muzej i rekao nam nešto više o njemu. Također nas je vodio na izložbu o Marcelu Kiepachu.

U muzeju ima puno odjela. Jedan od tih odjela je odjel s glinenim i kamenim posudama. Saznali smo da su ljudi na selu nekada sve proizvodili sami osim soli i željeza. Na odjelu s oružjem bili su izloženi mačevi, oklop, mali top. Gospodin Ozren nam je objasnio da postoji hladno i vatreno oružje.

Na izložbi o Marcelu Kiepachu  doznali smo puno toga o Marcelovoj obitelji. Saznali smo da  se Marcel Kiepach rodio u Križevcima te da je umro vrlo mlad. Imao je tek 21 godinu.

Marcel Kiepach bio je izumitelj. Najviše me se dojmilo što je već s 9 godina izumio držač za čitanje knjiga. Također je izumio brodski kompas i dinamo stroj za rasvjetu. U spomen  na Marcela Kiepacha na središnjem gradskom trgu postavljen je vrtuljak.

Jako mi se svidio posjet muzeju. Bilo je  jako zabavno i poučno, osobito jer smo  naučili nešto novo o našem gradu i njegovim slavnim osobama.

 

Tekst: Tena Budja, 3. b
Fotografije: Brankica Salopek, uč.

 

Povezani članci