GLAGOLJAŠKA IZLOŽBA
Učeničke radove izložilo 16 glagoljaških središta

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učeničke radove izložilo 16 glagoljaških središta

Radovi učenika naše škole izloženi su na izložbi „Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisma – glagoljica” u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu uz radove iz još 15 glagoljaških središta diljem Lijepe Naše

na otvorenju izložbe „Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisma – glagoljica”

U srijedu 12. veljače otvorena je izložba „Oživljena baština, bogatstvo i ljepota pisma – glagoljica” u Nadbiskupijskom pastoralnom institutu u Zagrebu, a na izložbi bili su izloženi i radovi naših učenika. Na izložbi se, osim učenika naše škole pod vodstvom učiteljica Ane Andrić, Nine Drakulić, Martine Iveković, Ane Pajnić, Senke Pleše, Martine Valec-Rebić i Danijele Zagorec, predstavilo još 15 drugih škola i glagoljaških središta. Učenici su izložili svoje radove: slike u različitim tehnikama, tekstilne predmete, nakit, kutije, čestitke, kalendare i slično.

radovi naših učenika

U programu otvorenja izložbe govorili su uime organizatora ravnatelj Nadbiskupijskog instituta preč. dr. Josip Šimunović i predsjednik Društva prijatelja glagoljice Darko Žubrinić, a publici se obratio i akademik Josip Bratulić. Sudjelovao je pjevački zbor Gimnazije Sesvete s voditeljem Nikolom Sebastijanom Jambrošićem i učenici OŠ Dragutina Domjanića s voditeljicom Jasenkom Štimac. U program su se uključili i Trešnjevački glagoljaši iz OŠ Voltino s voditeljicom Barbarom Rudež, koji su se simpatično sami predstavili. Program je vodila profesorica Jasenka Štimac.

akademik Josip Bratulić

Izložba neće završiti u Zagrebu, nego će u projektu „Glagoljicom po svijetu”, koji je osmislila i potaknula profesorica Natalija Bulić-Kuić iz OŠ Antunovac, posjetiti mnoga mjesta i gradove Hrvatske, među njima i naš grad Križevce.

radionica
radionica
radionica
radionica

Tekst: Ana Širjan, 6. r.
Fotografije: MVR, Danijela Zagorec, prof.;
Martina Iveković, prof.

 

Povezani članci