LITERARNI NATJEČAJ „JOŽA HORVAT”
Četvero učenika nagrađeno i pohvaljeno na literarnom natječaju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Četvero učenika nagrađeno i pohvaljeno na literarnom natječaju

Prvu i drugu nagradu te dvije pohvale za svoje priče, pjesme i putopise na literarnom Natječaju „Joža Horvat” u Kotoribi dobili su Magdalena Ištok, Nera Zidarić, Isabela Štriga i Šimun Ferendiš

Magdalena Ištok, Nera Zidarić, Isabela Štriga i Šimun Ferendiš s profesoricama Martinom Valec-Rebić i Danijelom Zagorec

Četvero učenika naše škole nagrađeno je i pohvaljeno na Natječaju „Joža Horvat” koji niz godina organizira Osnovna škola Jože Horvata Kotoriba. U kategoriji 5. i 6. razreda prvu nagradu osvojila je Nera Zidarić s pričom Vilinski krugovi, dok je drugu nagradu osvojila Isabela Štriga s pričom Putovanje jedne pahuljice, a objema je mentorica Danijela Zagorec.

U kategoriji 7. i 8. razreda pohvaljeni su Magdalena Ištok s putopisom Avantura na tirkiznoj rijeci (mentorica Martina Valec-Rebić) te Šimun Ferendiš s pjesmom Putovanje u svemir (mentorica Danijela Zagorec).

Natječaj „Joža Horvat” sastoji se od triju izraza, literarnog, likovnog i fotografskog. Tema je natječaja putovanje, a dobio je ime po književniku Joži Horvatu, rođenom u Kotoribi 10. ožujka 1915. Bio je književnik i moreplovac. Uz njegovo se ime često ističe da je bio najveći moreplovac među književnicima i najveći književnik među moreplovcima. Mnoge generacije uživale su u čitanju njegove Bese, Molitve prije plovidbe, Waitapua, Operacije Stonoga…

Sam je natječaj bio otvoren od 10. siječnja do 29. veljače 2024. Nažalost, naši učenici nisu prisustvovali dodjeli nagrada koja je održana 15. ožujka (u bespuću elektroničke pošte zagubio se poziv na svečanost), ali su im organizatori poslali nagrade poštom.

Tekst: Klara Mihalić, 7. c
Fotografije: Senka Pleše, dipl. uč.

Povezani članci