LITERARNI NATJEČAJ „ODJECI”
Viktorijina pjesma najbolja u županiji

napisao Izvor Osmodec Urednik

Viktorijina pjesma najbolja u županiji

I ove godine su naši učenici bili vrlo uspješni na literarnome natječaju „Odjeci”. Viktorija Skrba dobila je nagradu za najbolji rad u županiji, a radovi još troje učenika objavljeni su u prekrasnom zborniku

Sestre Skrba s učiteljicom Danijelom Zagorec

Na 14. Natječaju „Odjeci” Naklade Ljevak dodjela nagrada najuspješnijim učenicima održala se 10. listopada u Klubu književnika na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu. I ove su godine naši učenici postigli odlične rezultate. Učenica Viktorija Skrba, 8. r. dobila nagradu za najbolji rad u županiji  za svoju pjesmu Četiri suseda, a radovi Laure Tomašić, 8. r., Mateja Miklina, 8. r. i Veronike Skrbe, 5. r. objavljeni su u zborniku. Sve ih je pripremila učiteljica Danijela Zagorec.

Novinarke Izvora s Veronikom i Viktorijom Skrba i učiteljicom Danijelom Zagorec

Program je vodila Nives Tomašević, urednica Naklade Ljevak, dok su uvodnu riječ održale urednica zbornika Sandra Crnčević i Mirjana Jukić uime Školskoga odjela Naklade Ljevak.

Prvo su dodijeljene tri glavne nagrade, a zatim nagrade za najbolje radove po županijama. Svaki je učenik čitao svoj rad, a zatim primio nagradu. Radove su naizmjence komentirali književnici Nada Mihaljević i Mladen Kopjar. Članovi prosudbenoga povjerenstva bili su Jasminka Salamon, Mirjana Jukić, Slavica Kovač, Jasminka Tihi-Stepanić, Mladen Kopjar i Nada Mihaljević.

Nakon svečane dodjele nagrada uslijedio je domjenak za sve prisutne. Na povratku kući učenici su susreli književnicu Sanju Pilić koja im je dala autograme i fotografirala se s njima.

 

Tekst: Lana Hegedić, 6. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci