LITERARNI USPJESI
Ivona nagrađena, a Paulina pohvaljena u Primoštenu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ivona nagrađena, a Paulina pohvaljena u Primoštenu

Članovi literarne družine i ove su godine postigli izvrsne rezultate na literarno-likovnom natječaju „Poj riči materinske” 

Članovi literarne družine pod vodstvom profesorice Danijele Zagorec nastavljaju nizati uspjehe. I ove školske godine poslali su svoje radove  na 15. literarno-likovni natječaj „Poj riči materinske” te su postigli zapaženi uspjeh. Ivona Sokač nagrađena je za pjesmu Te čudesne riječi, a učenica Paulina Aleksa pohvaljena je za pjesmu Život naglavačke. U natječaju su još sudjelovali Lina Blažinčić s pjesmom Staza te Jakov Jakopec s pjesmom Zemlja Hrvatska. Svi su učenici iz 6. b razreda.

– Iako se i  završna svečanost trebala održati u OŠ Primošten u vrijeme Dana hrvatskoga jezika, zbog epidemiološkog stanja i potrebnih mjera to se nije moglo provesti. Zbog toga su organizatori ove godine napravili virtualni susret na kojem su učenici škole domaćina interpretirali radove nagrađenih učenika te predstavili mentore i škole nagrađenih učenika. – objasnila je profesorica Zagorec.

Osnovna škola Primošten već petnaest godina organizira literarno-likovni natječaj „Poj riči materinske” za učenike osnovnih škola iz Republike Hrvatske.  Za natječaj dolaze u obzir pjesme pisane na lokalnom govoru i pjesme pisane na hrvatskom književnom jeziku. Stručno povjerenstvo ravnopravno nagrađuje 5 te pohvaljuje 10 radova učenika u kategoriji literarnih i likovnih radova.

– Naši su literati i prošle školske godine, na 14. literarno-likovnom natječaju „Poj riči materinske”, bili vrlo uspješni. Tada je  učenica Dorotea Zidarić (5. a) nagrađena je za pjesmu Moj jezik. U zbornik su, osim te pjesme, ušle i pjesme ostalih učenika 5. b i 6. b: Lene Šver (Krila leptira), Paole Valjak (Kaj sused dela), Veronike Skrba (U zagrljaju jeseni) i Eme Novosel (Stari štagelj). Posebno smo ponosni što je naša škola ove godine dobila diplomu Srebrni sudionik  za višegodišnje sudjelovanje na literarno-likovnom natječaju Poj riči materinske. – ističe profesorica Zagorec.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.
Fotografije: Danijela Zagorec, prof.

Povezani članci