LITERARNI USPJESI
Josipa i Zrinka nagrađene za pisanje

napisao izadmin5

Josipa i Zrinka nagrađene za pisanje

Nastavljaju se uspjesi naših literata! Josipa Kamenarić i Zrinka Zagorec osvojile su nagrade na literarnim natječajima Poj riči materinske u Primoštenu i U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu

Josipa i učiteljica Danijela pred OŠ Primošten

Josipa i učiteljica Danijela pred OŠ Primošten

Natječaj Poj riči materinske

Sedmašica Josipa Kamenarić ostvarila je uspjeh na 8. likovno-literarnom natječaju Poj riči materinske u organizaciji Osnovne škole Primošten te je 13. i 14. ožujka sa svojom mentoricom Danijelom Zagorec sudjelovala na završnoj svečanosti. Jedna je od pet nagrađenih učenika, a pristiglih je pjesama na lokalnom govoru ili hrvatskom književnom jeziku bilo više od stotinu i četrdeset. Josipina pjesma Stablo inspirirana je starom topolom ispred naše škole.

– Smještaj nam je osigurala škola domaćin, a bili smo smješteni u obiteljima što je urodilo novim prijateljstvima i nezaboravnim druženjima – rekla je učiteljica Danijela.

Josipa čita svoju pjesmu

Josipa čita svoju pjesmu

U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Svake godine Slavonski Brod na tjedan dana postaje gradom bajki. Svečanim predavanjem ključeva grada djeci započinje dječja književna i kulturna manifestacija U svijetu bajki Ivane Brlić-Mažuranić. Bogat program obuhvaća kazališne predstave, radionice, književne susrete, izložbe, promocije i druge kulturne događaje, a naša je škola sudjelovala na literarnom natječaju pod nazivom Što je dobro djelo. U Malom izložbenom salonu Vladimir Becić 7. travnja nagrađeno je devet učenika u tri kategorije: poezija, kratka priča i SMS poruke. Za kratku priču Rođenje doma nagrađena je osmašica Zrinka Zagorec s mentoricom Danijelom Zagorec. Njezin literarni rad govori o dobroti ljudi koji su usvojili jednog dječaka.

U godini kada se obilježava sto četrdeseta godišnjica našega „hrvatskoga Andersena” učenici iz cijele Hrvatske povezali su se zajedničkom literarnom temom Poruke i pouke Ivane Brlić-Mažuranić temeljene na zakonima srca i dosezima mašte.
– Dobro djelo oslobađa ljudskost, izgrađuje i oplemenjuje ljudsko biće, dobro djelo gradi odnose među ljudima, spaja potrebite i slabije s onima koji prepoznaju i shvaćaju dobrotu – poručila je Irena Krumes Šimunović, koordinatorica natječaja iz Ogranka Matice hrvatske Slavonski Brod, odjevena u Ivanu Brlić-Mažuranić.

Zrinka i učiteljica Danijela s „Ivanom Brlić-Mažuranić”

Zrinka i učiteljica Danijela s „Ivanom Brlić-Mažuranić”

Tekst: Dora Rebić, 7. a
Fotografije: Dora Rebić, 7. a, Danijela Zagorec

Povezani članci