LJUBITELJICE ČITANJA
Ankica, Gabrijela i Hana najbolje čitateljice

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ankica, Gabrijela i Hana najbolje čitateljice

Svake školske godine nagrađuju se najčitatelji naše školske knjižnice. Bira se najčitatelj nižih i viših razreda, a od ove školske godine nagrađivat će se i najčitatelj prvih razreda

Ankica je pročitala 87, a Hana 28 knjiga

Ankica je pročitala 87, a Hana 28 knjiga

Ankica Kolarić, učenica 4. d razreda, posudila je u prošloj školskoj godini 87 knjiga i tako postala najčitateljica učenika razredne nastave. Gabrijela Herendić, učenica 6. b razreda, posudila je 28 knjiga te je najčitateljica učenika predmetne nastave, a Hana Crnjak, učenica 1. b razreda, posudila je tijekom školske godine 28 knjiga i prvašica je s najviše posuđenih knjiga.

Gabrijela

Gabrijela je najčitateljica viših razreda s 28 pročitanih knjiga

Čitateljice su nam ukratko rekle nekoliko riječi o sebi, što vole i  što rade  u slobodno vrijeme, osim što puno čitaju  i kakve knjige vole.

Gabrijela: U slobodno vrijeme najčešće vozim bicikl ili se rolam. Volim pjevati u  školskom zboru. Moje omiljene knjige su Morski dnevnik Pauline P. Sanje Polak, Twist na bazenu Jadranka Bitenca i Svašta u mojoj glavi Mire Gavrana. Preporučila bih vam te knjige jer su stvarno zanimljive i zabavne.

Ankica: Živim u Podgajcu s roditeljima, sestrom i dva brata. Volim ići u školu i učiti. Volim sve predmete u školi, a posebno me zanima povijest. Imam dobar razred i dobru razrednicu. Kod kuće često čuvam mlađeg brata ili pomažem u kućanskim poslovima.  Ponekad s bratom igram nogomet, a najdraži mi je sport košarka. Imam puno slobodnog vremena pa volim čitati knjige, ni sama ne znam koliko sam ih do sada pročitala. Najdraže knjige su mi Kronike iz Narnije, Čarobnjakov nećak, Izum profesora Leopolda i Sumrak.

Hana: Trenutno čitam Grgu Čvarka i stripove Garfield. Volim čitati bajke i knjige o životinjama. Najdraže su mi knjige o mačkama i konjima. To su mi omiljene životinje, a kroz knjige naučim sve o njihovom ponašanju i navikama. Kod kuće volim izrađivati narukvice od silikonskih gumica. Polaznica sam mažoretkinja i idem u glazbenu školu te sviram violončelo.

Tekst: Ema Golubić, 7. a
Fotografije: Romana Erhatić

Povezani članci