MAJČIN DAN
Cijeli tjedan posvećen majkama

napisao Izvor Osmodec Urednik

Cijeli tjedan posvećen majkama

Učenici 3. c razreda sa svojom su učiteljicom Sandrom Poje cijeli tjedan posvetili majkama. Izradili su vaze, slikali majke, pisali i pjevali o majkama 

Kako se bližio Dan majki, odlučili smo cijeli tjedan posvetiti svojim majkama. Donijeli smo u školu razne ukrasne staklenke. Obojali smo ih bijelom akrilnom bojom. Drugi dan smo ljepilom lijepili izrezane likove iz salveta. Treći dan smo ih prelakirali. Posljednjeg dana, u petak, omotali smo poklončiće celofanom i mašnicama. Nadamo se da će se mama svidjeti naše vazice.

Na likovnoj kulturi slikali smo portret svojih majki pastelama. Tema nam je bila kolorističko slikanje. To znači da smo svjetlo i sjenu na majčinom licu izrazili hladnim i toplim bojama.

Na satu hrvatskog jezika napisali smo sastavke, a na izvannastavnoj aktivnosti posvetili smo im i poeziju. Na satu glazbene kulture naučili smo pjevati pjesmicu „Moja majka” koju ćemo našim mamama otpjevati u nedjelju. Sve smo to radili s velikom ljubavlju.

 

NAJDRAŽA MAJKA

Moja majka zove se Martina. Ona je najbolja majka na svijetu. Najviše je volim.

Ima velike zelene oči i crnu kosu s plavim pramenovima. Voli uzgajati cvijeće, najviše ruže. Jako je uredna i sve mora biti na svom mjestu bez mrlje i blata. Kada se moja mala sestra Mia uprlja mami nikada nije teško okupati je i objasniti da to više ne radi. Kada tata uprlja majice ili hlače mama i to rješava. Matematika mi je teži predmet i potrebna mi je pomoć. Mama mi strpljivo objasni i tada je i meni lakše. Rastužim mamu s lošim ocjenama. Inače moja je majka sretna osoba. Uvijek nasmijana i vesela.

Zna odgovor na svako pitanje. Moja majčice, volim te najviše na svijetu!

Dora Jelušić, 3. c

 MOJA MAJKA

Jutro je. Majka me budi. U žurbi istovremeno kuha ručak i priprema doručak meni, mojoj sestri i malenom braci.

Mirno u sobi pišem zadaću, a ako nešto ne znam mama je uvijek ta koja će mi pomoći. Ona je posebna i najbolja majka. Zašto? Neke mame tuku svoju djecu i daju im velike kazne ako su nešto skrivili. Mojoj mami nije ni na kraj pameti da me tuče i da me kažnjava. Mi svaki problem rješavamo razgovorom. Draga je, pažljiva i voli se igrati s nama. Sretna sam što imam takvu majku. Volim mamu i ona voli mene, bracu, seku i tatu. Mi smo jedna sretna obitelj.

Moja majka je moja majka, najbolja na svijetu.

Tea Hegedić, 3. c

MOJA MAMA

Moju mamu volim više od svega. Nikada je ne bih zamijenio drugom mamom.

Ona je kao sunce, lijepa , topla kao osoba i nasmijana. Moja mama je poput zvijezde nad mračnim nebom. Kada pišem domaći uradak , a ne shvaćam zadatak , ona dođe i objasni mi ga. Plati mi izlet na koji idem sa razredom. Radi u Zagrebu pa je ne viđam često koliko bih htio. Jednom me odvela na svoj posao. Bilo je super. Svaki dan priprema mi doručak, ručak i večeru. Kupuje mi potrebne stvari za školu. Dok pospremam u torbu knjige ona mi provjeri da li sam sve stavio. Uvijek je tu za mene. Pokrije me kada idem spavati. Na odlasku u svoju sobu pošalje mi poljubac.

Draga mama, ovo ti stalno govorim i opet ću ponoviti: „Volim te!”

Mateo Duspara, 3. c

MOJA MAMA

Moja majka nije samo roditelj. Ona je i moj najbolji prijatelj.

Darovala mi je život. Naučila me je prve riječi, prve korake, prve pjesmice. Kada sam tužan, kada me nešto boli ona je tu da me utješi. Ona je sunce što na nebu sja kada pada kiša. Moja mama ima kratku i smeđu kosu. Ima velike plavo zelene oči koje me uvijek gledaju s ljubavlju. Često je zaposlena , ali uvijek pronađe vremena za mene. S njom mogu razgovarati o bilo čemu. Kada sam tužan tu je za mene. Uvijek me pažljivo sasluša. Njezine ruke su tople i pune ljubavi kada me zagrli. Te ruke uvijek vole pomagati i raditi dobra djela kome je god potrebno. Puna je ljubavi za svakoga.

Volim svoju majku isto toliko, a možda i više koliko ona voli mene.

 Klaudio Višak, 3. c

MOJA MAJKA

Moja je majka pametna, nježna, hrabra i najbolja.

Ona me rodila, hranila, čuvala, pazila i odgajala dok sam bila malena. Na mom prvom javnom nastupu mama me ohrabrivala koliko god je mogla. Kada sam trebala zapjevati na pozornici bila sam jako nervozna, ali kada sam pogledala mamu u oči nervoza je nestala. Moja je mama dugo na poslu. Jedva čekam da dođe kući. Ne uspije niti izaći iz auta, a ja pojurim van i grlim je veoma dugo. Kada je doživjela nesreću morala je biti u bolnici puna tri tjedna. Bila sam jako, jako tužna. Jednu noć nisam htjela ni izaći iz sobe. Uzela sam mamin jastuk, udisala njen miris i plakala. Svakoga dana gledala sam kroz prozor i čekala kada će se mama vratiti. Napokon se vratila kući i tada sam bila najsretnija djevojčica na svijetu.

Volim svoju mamu i nikada je više ničim ne želim povrijediti. Samo je želim voljeti.

Lorena Žohar, 3. c

MOJA MAMA

Moja je mama glavna u kući. Ona samo radi i radi. Po cijele dane čisti kuću, usisava, briše prašinu , kuha i pegla.

Ima plavu kosu i prelijepe plave oči. Moja mama radi u Svetom Petru Orehovcu kao medicinska sestra kod zubara. Brižna je , nježna i uvijek tu za druge ljude. Meni pomaže u pisanju zadaća i u učenju. Vozi me u školu. Kada sam bolesna mama me ljubi toplim poljupcem i zagrli me. I mama je ponekad tužna. Tada sam ja tu da je utješim. Navečer me ušuška u krevet i uspava me svojim nježnim poljupcem i zagrljajem.

Ona mi sada pomaže, a pomagat će mi i cijeli život i zato mamu treba poštivati i voljeti.

Lena Šver, 3. c

NAJDRAŽA MAMA

Moja je mama kao zlatni anđeo. Ona me čuva, pazi i mazi.

Ima taj poseban osmjeh koji ne možeš zaboraviti. Podsjeti te na svaki događaj koji si proveo s njom. Ima prekrasne plave oči. Dok ih pogledaš hipnotiziraju te svojom ljepotom. Kosa joj je meka poput najmekše svile. Ona je jednostavno neopisivo predivna. Strpljiva je. Kada nešto uradim što ne bih trebala polako i jednostavno mi objasni zašto da to ne ponovim. Moja je majka najbolja od svih mama. Ne bih je mjenjala za nikakvo blago na svijetu.

Ona je moje srce, moje zlato i volim je najviše na svijetu!

 Ivona Sokač, 3. c

 MOJA NAJVEĆA LJUBAV

Jednoga dana moju su majku počela boljeti leđa. Mislila sam proći će. No, samo se ukočila.

Drugoga dana opet ju je boljelo i otišla je liječniku. Kod kuće sam je nestrpljivo čekala s tatom. Vratila se i rekla da mora na operaciju i terapije u Varaždinske toplice. Suze su mi krenule na oči. Dotrčala sam joj u zagrljaj. Noć sam probdjela budna. Nisam ni oka sklopila. Došao je i taj dan. Mama se spremala, a ja sam u sobi plakala misleći ružne misli. Sama sebi govorila sam: „Bit će sve u redu.” Spakirala se i krenula. Jako sam je zagrlila. Gledala sam je kako odlazi. Svaki dan sam razmišljala o mami. Napokon se vratila! Skočila sam joj u zagrljaj. Pitala sam je da li je sada zdrava. Rekla je da je. Bila sam najsretnija na svijetu!

Znala sam da će sve biti u redu jer je moja ljubav prema njoj najsnažnija. Volim najviše svoju mamu i uvijek ću biti tu uz nju.

 Ena Pavlović, 3. c

MOJA MAMA

Najdraža osoba u obitelji je moja mama.

Moja mama je jako dobra. Uvijek mi pomaže sa zadaćom i uvijek mi vjeruje. Ona je kao ptica koja prekrasno pjeva. Uvijek je vesela kao i ja. Zabavna je. Kada nisam kod kuće i kada odem na more nedostaju mi prijatelji, bratići, ali najviše mi nedostaje moja mama. Jako sam tužan kada nije kod kuće. Najtužniji sam na svijetu. Kada bi joj se nešto dogodilo plakao bih i ne bi prestao plakati. Zauvijek bih potonuo u tamu.

Zato ću uvijek paziti i voljeti svoju mamu.

Teo Stankovski, 3. c

MOJA MAMA

Moja je mama kao sunce što me budi rano. Ponekad se ljuti na mene jer sam učinio neku glupost, ali brzo zaboravi i sve mi oprosti jer to majke rade.

Ima tamno zelene oči poput džungle. Nos joj je malen, ništa veći od najmanjeg bumbara. Usne su joj uvijek nasmijane. Ima crvenu boju kose poput vatre. Ruke i noge su joj tanke. Dosta je mršava. Dok treba učiti mama uči sa mnom te najčešće dobijem peticu. Sa mnom rado igra bagminton i pjetla. Kada sam bolestan bdije uz mene. Često mi priprema omiljena jela i vodi me na sladoled.

Volim svoju mamu najviše na svijetu!

Jakov Jakopec, 3. c

MOJA MAJKA

Ujutro kada se probudim
ona osmijeh na lice nabaci.
Volim se s njom maziti
i kada negdje idemo mora me
neprestano paziti.
Ona je moje svjetlo dana.
Moja majka meni je sve na svijetu,
volim je kao cijelu planetu,
a možda i više.

 Nika Grbešić, 3. c

 

MOJA MAMA

Moja mama je sunce što na nebu sja.
Moja mama je zvijezda moga sna.
Moja je mama suza u mom oku.
Moja mama je plamen u mom srcu.
Moja mama je zlato koje
vrijedi najviše na svijetu.
Ona je nešto najljepše!

 Tea Hegedić, 3. c

 MAJKA

Ti me čuvaš.
Ti me grliš.
Ti me ljubiš.
I najvažnije voliš.

 Lorena Žohar, 3. c

 MAJKA

Moja majka je moja duša,
moja ljubav i moje veselje.
Ona će mi zauvijek dijeliti
beskrajnu sreću.
Moja majka voli mene i ja nju.

 Lena Šver, 3. c

MOJA MAJKA

Moja majka je kao sunce
što grije i koje se smije.
Ona je kap kiše
koja me voli najviše.
Najbolja je mama na svijetu.
Takve nema na cijelom planetu.

 Ena Pavlović, 3. c

MOJA MAMA

Moja mama uzgaja cvijeće i
razno povrće
Uvijek svega ima tu
kad je mama u pitanju.
Ako sam tužan, opet je tu
i znam da ništa neće krenuti
po zlu.
Ljubav njena velika je.
Za mene uvijek tu je.

 Jakov Jakopec, 3. c

 

Tekst i fotografije: Sandra Poje, uč.

Povezani članci