MALI HUMANITARKO
Mali humanitarci u Crvenom križu u Zagrebu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Mali humanitarci u Crvenom križu u Zagrebu

Članovi učeničkih skupina ‘Mali humanitarko’ obišli Edukacijski centar HCK u Zagrebu

Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije je u utorak 24. rujna 2019. u sklopu projekta ‘Mali humanitarko’ organiziralo posjet Edukacijskom centru HCK u Zagrebu za članove učeničkih skupina i njihove voditelje iz tri partnerske osnovne škole, Koprivnički Ivanec, Molve i Ljudevita Modeca, Križevci te suradnike i partnere u projektu.

U sklopu Edukacijskog centra Hrvatskog Crvenog križa nalazi se multimedijski, interaktivni edukativno-izložbeni prostor, pomno osmišljen i prilagođen djeci školskog uzrasta s didaktičkim materijalima i audio-vizualnim sustavom na kojemu su im prezentirani edukativni video i audio zapisi.

Pomoću interaktivnoga i multimedijskoga edukativnog sadržaja učenici su saznali sve o temama zdravstvenog odgoja, dobrovoljnom darivanju krvi, interventnim timovima Crvenog križa, aktivnostima koje se provode u kriznim situacijama, opasnostima na internetu, trgovanju ljudima, diskriminaciji, ovisnosti o alkoholu i drogama te o povijesti humanitarnih organizacija, osnivanju Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca i istaknutim humanitarcima u povijesti.

Nositelj projekta ‘Mali humanitarko’ je Društvo Crvenog križa Koprivničko-križevačke županije, a partneri su Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, Gradsko društvo Crvenog križa Križevci i Gradsko društvo Crvenog križa Đurđevac te Osnovna škola Koprivnički Ivanec, Osnovna škola Ljudevita Modeca Križevci i Osnovna škola Molve.

Projekt sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u sklopu Švicarsko-hrvatskog programa suradnje, na temelju provedenog Poziva na dostavu projektnih prijedloga ‘Osnaživanje doprinosa organizacija civilnog društva obrazovanju za održivi razvoj za unaprjeđenje ekonomske i socijalne kohezije’.

 

Tekst i fotografije: Antonija Habajec

Povezani članci