MALI KREATIVCI
Proglašeni najljepši glagoljički straničnici

napisao Izvor Osmodec Urednik

Proglašeni najljepši glagoljički straničnici

Neočekivano je mnogo radova pristiglo na natječaj za najljepši glagoljički straničnik, pa prosudbeno povjerenstvo nije imalo lak posao u izboru najboljih

U našoj školi pokrenut je natječaj za najljepši glagoljički straničnik povodom rođendana naše prve tiskane knjige, Misala po zakonu rimskoga dvora (22. veljače 1483.). Natječaj su osmislile učiteljice Martina Iveković i Vedrana Rađa i nisu se nadale ovakvom odazivu. Naime, prosudbena komisija, koju su činile učiteljice Nina Drakulić, Senka Pleše i Romana Erhatić, imala je pune ruke posla.

Nakon stotinjak pregledanih radova, za najljepši glagoljični straničnik proglašeni su radovi Petre Peškir Harča (8. c), Eme Doskočil (5. e) i Eme Vrhovec (5. e) u kategoriji predmetne nastave, te Lukasa Katane   (4. b), Lorene Đurinić (4. b) i Sare Pupić (1. b) u razrednoj nastavi. Zbog velikog broja lijepih radova dodijeljene su i pohvale, i to Sari Androić (7. e), Niki Antolić (7. d), Niki Sokač (5. d), Ivoni Sokač (6. b), Davidu Kaporu (7. e) i Dori Đurinić (4. b).

Najuspješnijima su prigodne nagrade uručene na maloj svečanosti pod velikim odmorom u ponedjeljak 8. ožujka 2021., a njihovi radovi izloženi su na izložbi u Gradskoj knjižnici „Franjo Marković”. S obzirom na veliki interes i kvalitetu radova, natječaj će sigurno doživjeti i drugo izdanje, a u planu je i proširenje putem eTwinning projekta.

nagrađeni učenici
Petra Peškir Harča, 1. nagrada
Ema Doskočil, 2. nagrada
Ema Vrhovec, 3. nagrada
Lukas Katana, 1. nagrada
Lorena Đurinić, 2. nagrada
Sara Pupić, 3. nagrada
nagrađeni i pohvaljeni učenici
Nika Sokač, pohvala
Dora Đurinić, pohvala
David Kapor, pohvala
Sara Androić, pohvala
Nika Antolić, pohvala
nagrade
povjerenstvo

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci