MANIFESTACIJA „POZDRAV JESENI”
Kreativci uljepšavaju svijet

napisao Izvor Osmodec Urednik

Kreativci uljepšavaju svijet

Na križevačkoj manifestaciji „Pozdrav jeseni” zanimljiv štand lutkarice Tomislave Topolovac i njezine mlade pomagačice Petre Knežević privukao je brojnu djecu

Tomislava Topolovac i mlada lutkarica Petra Knežević

Na Trgu Antuna Nemčića održana je 23. rujna manifestacija „Pozdrav jeseni”. Okupili su se križevački izlagači i kreativci koji su na svojim štandovima prikazali prirodne proizvode, nakit, posuđe i lutke. Održavale su se i raznolike radionice za djecu i odrasle, poput keramičke radionice, tortaonice i oslikavanja platnenih torbi.

Jedan je od štandova bio osobito zanimljiv za najmlađe. Na njemu je svoje maštovite i ručno rađene lutke izložila voditeljica Lutkarskog kazališta „Petrica” Tomislava Topolovac. Uz pomoć učenice Petre Knežević, koja je članica lutkarskoga kazališta, a ujedno i učenice naše škole, privukla je mnogu djecu da se okušaju u izradi i pokretanju lutaka. Neki su se od njih odlučili priključiti lutkarskome kazalištu.

– Igrala sam se s četiri lutke: dva zmaja, patkom i zijevalicom. Pjevali smo Bratec Martin i u ritmu zijevali. Čak sam i napravila mačku od kartona. Jako mi se svidjelo i odlučila sam se upisati na lutkare. – ispričala je novopečena lutkarica Marija Božić.

Manifestaciju su organizirali Grad Križevci i Turistička zajednica grada Križevaca.

Tekst i fotografije: Ivana Stručić, 7. d

Povezani članci