TRENING ŽIVOTNIH VJEŠTINA
Trećaši i sedmaši učit će o ovisnostima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Trećaši i sedmaši učit će o ovisnostima

Naša škola uz Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije ove školske godine provodi projekt prevencije ovisnosti o alkoholu, kockanju i novim tehnologijama kod djece i mladih

Pedagoginja Branka Lazor i doktorica Vlatka Rajn

Projekt „Trening životnih vještina” provodi se ove školske godine u našoj školi s ciljem prevencije ovisnosti, a sudjeluju učenici 3. i 7. razreda. Projekt je osmislio Zavod za javno zdravstvo Koprivničko-križevačke županije.

Dosad je već provedena edukacija razrednica koje ove godine imaju 3. i 7. razrede. One će s učenicima na satu razrednika odraditi radionice. Za trećaše će se održati ove radionice: Samopoštovanje, Odlučivanje, Reklamiranje, Suočavanje sa stresom, Komunikacijske vještine, Socijalne vještine, Zauzimanje za sebe. Sedmaši će sudjelovati u ovim radionicama: Crveni karton medijima,  Slijepa ulica, Kužimo se, Zauzimam se za sebe, Marihuana − zablude i istine, Misli svojom glavom. Navedene radionice održat će se do kraja ove kalendarske godine. 

Također, održani su roditeljski sastanci na kojima su roditelji upoznati s ovim projektom. Predstavljanje je vodila doktorica Vlatka Rajn, a uvodnu je riječ održala pedagoginja Branka Lazor.

Priručnici za učenike uz radionice koje će se održavati na satu razrednika

Tekst: Matija Kamenjak, 7. d
Fotografije: MVR

Povezani članci