PROJEKT „SVI NA SPORT”
Koji sport vi birate?

napisao Izvor Osmodec Urednik

Koji sport vi birate?

I ove godine zahvaljujući učiteljici Marjani Fržović djeca su se upoznala s mnogobrojnim sportovima

Prezentacija košarke

Već četvrtu godinu u sklopu Europskog tjedna sporta u našoj školi provodi se projekt „Svi na sport“ u organizaciji učiteljice Marjane Fržović. Projekt se ove godine odvijao 27. rujna na igralištu naše škole i novoj dvorani. Sudjelovala su djeca od 1. do 4. razreda naše škole, ali nas je prvi puta posjetila grupa djece iz OŠ „Vladimir Nazor” te grupa djece s njihovim voditeljima iz COOR-a. Djeca su u pratnji svojih učiteljica obilazila i isprobala sportove koji se nude u našem gradu.

U dvorani smo mogli vidjeti ples, ženski rukomet i šah, a u dvorištu muški rukomet, nogomet i košarku. Brojni sportaši htjeli su privući što više djece na svoj sport tako da su igrali ili plesali što bolje su mogli.

Cilj je ovog projekta prezentirati djeci što više sportova te ih time privući i zainteresirati kako bi se što više djece uključilo u odabrani sport.

− Lijepo je vidjeti kako djeca sa zadovoljstvom i srećom pokušavaju postići koš, zabiti gol nogom ili rukom, otplesati ili bar zapljeskati na neki od ritmova plesa. Šah im je uvijek nepoznanica, ali svi ga žele pokušati igrati. A najveće zadovoljstvo se vidi kod djece iz COOR-a koja igru odmah po povratku u svoju školu nastavljaju. Nadam se da su i ove godine djeca kroz ovaj projekt zavoljela neki od ponuđenih sportova te da redovitu odlaze na treninge. − objasnila je učiteljica Fržović.

Tekst: Iva Koprić, 8. b
Fotografije: Sandra Maurović, uč.; Marjana Fržović, prof.;
Melani Brežac, 8. b

Povezani članci