„MARIJINI OBROCI”
I ti možeš pomoći djeci koja umiru od gladi

napisao Izvor Osmodec Urednik

I ti možeš pomoći djeci koja umiru od gladi

I ove godine učenici i učitelji naše škole žele pomoći gladnoj djeci svijeta uz pomoć organizacije „Marijini obroci”. Ubaci i ti svoj doprinos u kasicu!

Mrežna stranica organizacije

Dobrotvorna organizacija „Marijini obroci” nastala je 2002. godine, kada je njihov osnivač, Magnus MacFarlane-Barrow, posjetio Malavi tijekom razdoblja velike gladi i upoznao majku koja se zvala Emma, a umirala je od ADIS-a. Kad je upitao njezinog najstarijeg sina Edwarda o čemu sanja u životu, on je jednostavno odgovorio: „ Želio bih imati dovoljno hrane za jelo i želio bih jednog dana ići u školu.” Edwardove riječi pokrenule su misiju i od skromnih početaka, kad su hranili samo 200 djece u jednoj školi  u Malaviju, došli su do toga da svakog  školskog dana hrane više od milijun djece u 15 zemalja.

Za samo 120 kuna možemo nahraniti jedno dijete tijekom cijele školske godine, koliko je u našoj školi potrebno za jedan mjesec. Tisuću djece u svijetu dnevno umire od gladi dok mi često nismo zahvalni za ono što imamo. Srećom, u našoj se školi to ne događa, ali mnoga djeca u svijetu moraju u školi razmišljati gladni. Zamislite samo kako je to teško!

U našoj školi neki su razredi dobili svoju kasicu u koju mogu skupljati priloge, a ako netko želi da i njegov razred počne sakupljati novac za gladnu djecu svijeta, može doći po kasicu k vjeroučiteljici s. Piji Herman.

– Zbog toplog obroka kojeg djeca dobivaju preko „Marijinih obroka” puno vise djece pohađa školu. Inače ih roditelji ne šalju u školu jer im nemaju što dati jesti, a zbog gladi ne mogu pratiti nastavu. Često djeca moraju ići raditi kako bi mogla preživjeti. A kad u neku školu dođu „Marijini obroci”, odmah se znatno povećava broj đaka koji redovito pohađaju nastavu jer djeca i roditelji znaju da će dijete barem jednom u danu imati što jesti. Zato „Marijini obroci” hranu dijele ciljano samo u školama i tako izravno pomažu obrazovanju djece koja, da nema tog obroka u školi, ne bi ni pohađala školu. – objasnila je s. Pia.

Pokažimo svoje dobro srce!

Kasica „Marijinih obroka”

Tekst i fotografija: Lana Hegedić, 5. r.

Povezani članci