Top
KulturaŠkolska godina 2018./2019.

IZLOŽBA O PRVOM SVJETSKOM RATU
Razgledali oko 140 eksponata o Velikom ratu

Razgledali oko 140 eksponata o Velikom ratu

Pod vodstvom profesorice Vedrane Rađa učenici 8. d, 8. e i 6. c razreda posjetili su u ponedjeljak 22. listopada izložbu u Likovnoj galeriji pod nazivom „Križevci u Velikom ratu” 

Učenici 8. d, 8. e i 6. c razreda posjetili su s profesoricom Vedranom Rađa 22. listopada izložbu  pod nazivom „Križevci u Velikom ratu” u Likovnoj galeriji. Viši kustos u Gradskom muzeju Križevci Ozren Blagec  provjerio je znanje učenika o Prvom svjetskom ratu te im predstavio oko 140 eksponata iz muzejskog fundusa koji su povezani s Prvim svjetskim ratom.

Najviše interesa izazvalo je oružje te zbirka značaka, a u izlaganju su saznali i da je po originalnom nacrtu Hrvatskoga doma u njegovu podrumu bio planiran zatvoreni bazen. Posjet je završio zvucima Zakletve Zrinskog s gramofona Edison Bell.

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci
DJEČJE AKTIVNO LJETO
I ljeti je znanost zabavna

Osnovna škola Ljudevita Modeca bila je krajem kolovoza domaćin Dječjeg aktivnog ljeta, na kojemu su učitelji i volonteri iz Hrvatske Read more

BLAGDAN SV. MARKA KRIŽEVČANINA
Predavanje o doprinosu križevačkih škola štovanju sv. Marka

Povodom proslave blagdana sv. Marka Križevčanina profesorica Martina Valec-Rebić održala je predavanje „Doprinos križevačkih škola štovanju sv. Marka Križevčanina” u kojemu Read more