Top
KulturaŠkolska godina 2018./2019.

IZLOŽBA O PRVOM SVJETSKOM RATU
Razgledali oko 140 eksponata o Velikom ratu

Razgledali oko 140 eksponata o Velikom ratu

Pod vodstvom profesorice Vedrane Rađa učenici 8. d, 8. e i 6. c razreda posjetili su u ponedjeljak 22. listopada izložbu u Likovnoj galeriji pod nazivom „Križevci u Velikom ratu” 

Učenici 8. d, 8. e i 6. c razreda posjetili su s profesoricom Vedranom Rađa 22. listopada izložbu  pod nazivom „Križevci u Velikom ratu” u Likovnoj galeriji. Viši kustos u Gradskom muzeju Križevci Ozren Blagec  provjerio je znanje učenika o Prvom svjetskom ratu te im predstavio oko 140 eksponata iz muzejskog fundusa koji su povezani s Prvim svjetskim ratom.

Najviše interesa izazvalo je oružje te zbirka značaka, a u izlaganju su saznali i da je po originalnom nacrtu Hrvatskoga doma u njegovu podrumu bio planiran zatvoreni bazen. Posjet je završio zvucima Zakletve Zrinskog s gramofona Edison Bell.

Tekst i fotografije: Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci
EUROPSKI PROJEKT
Rad s nadarenim učenicima

U našoj se školi od lipnja ove godine provodi europski projekt pod nazivom „Encouraging and developing gifted kids for more advanced Read more

GABRIJEL BOŽIĆ
Osvojio čak tri prve nagrade na gitarističkim natjecanjima

Gabrijel Božić iz 5. b razreda jedan je od uspješnih učenika koji pohađaju našu školu. Uz redovnu nastavu trenira nogomet Read more