TIKVIJADA
Modeci osvojili drugo i treće mjesto

napisao Izvor Osmodec Urednik

Modeci osvojili drugo i treće mjesto

Naši su učenici sudjelovali u izložbi rezbarenih tikvica u Gornjogradskom dobrotvornom i kulturnom društvu Lipa” te osvojili drugo i treće mjesto

U organizaciji Gornjogradskog dobrotvornog i kulturnog društva Lipa u petak 26. listopada održana je 16. po redu Tikvijada – izložba urešenih tikvica. Učenici naše škole tradicionalno sudjeluju na ovoj zanimljivoj izložbi već dugi niz godina.

Ove godine uz 3. b razred učiteljice Suzane Balić i pripravnice Anderee Šturbek izložbi su se pridružili učenici 6. b učiteljice Petre Kačarovski te učenici 1., 2. i 4. razreda  s učiteljicama Jasminom Borošak, Renatom Trstenjak i pripravnicom Anitom Đurec iz PŠ Veliki Raven. Izložili su mnoštvo predivnih i kreativnih rukotvorina koje su mamile uzdahe posjetitelja.

Nakon pozdravnih riječi predsjednice Društva Branke Gold, Ottone Novosel-Franz govorio je o tikvijadi i Magdi Lugomer Herucini koju je carica Marija Terezija oslobodila optužbi da je vještica. Okupljene su pozdravili i pročelnik Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport, socijalnu skrb, nacionalne manjine i turizam Sandro Novosel i gradonačelnik Mario Rajn koji su pohvalili ovu tradiciju održavanja izložbe i zahvalili svim sudionicima što su se i ove godine priključili ovoj izložbi.

Uslijedio je obilazak izložbenog prostora, a nakon toga i proglašenje najboljih tikvica. Prvo mjesto pripalo je  učenicima Područne škole Većeslavec koja je u sastavu Osnovne škole „Vladimir Nazor”, drugo mjesto su osvojili učenici Područne škole Veliki Raven, a treće učenici 3. b razreda Osnovne škole Ljudevita Modeca.

Tekst i fotografije: Suzana Balić, uč. savjetnica

Povezani članci