Top
DogađanjaŠkolska godina 2017./2018.

MAŠKARE NA TRGU I U ŠKOLI
Djeca se vole maskirati

Djeca se vole maskirati

Naši su učenici sudjelovali na Križevačkom fašniku, a i na fašnički utorak školom su šetale različite zanimljive maske

Četvrtaši kao likovi iz Čarobnjaka iz Oza.

Križevački fašnik

U subotu je križevačkim ulicama prošla povorka maškara na već tradicionalnoj manifestaciji Križevački fašnik. Zamaskirani mališani sa svojim učiteljicama i roditeljima prošli su gradom te na Strossmayerovom trgu predstavili svoje maske. Našu su školu predstavljali 4. b i 4. d sa svojim učiteljicama Tanjom Kulović-Balić i Sanjom Vujić.

– Mjesec dana smo izrađivali kostime, radili krila i kapice da bi se predstavili našim roditeljima i ostalima zainteresiranima. Zamisao je bila naći bolji svijet, iza duge, a maske su inspirirane filmom Čarobnjak iz Oza. – rekla je učiteljica Tanja Kulović-Balić.

Maškare u školi

Učenici su se 13. veljače maskirali i u školi. Veselo je bilo i u matičnoj školi i u područnim školama.

– Učenici PŠ Veliki Raven sa svojim su učiteljicama, vjeroučiteljem i spremačicom obilježili fašnički utorak veselom povorkom kroz selo. Uz radosnu pjesmu posjetili smo i razveselili sve mještane, a posebno malenu djecu i  starije mještane. Nakon obilaska sela, u školi smo se počastili čajem i fritulama koje smo sami pripremili. – ispričala je učiteljica Anđelka Balić.

– U PŠ Sveta Helena istoga smo dana obilježili fašnik i stoti dan nastave različitim zadacima i aktivnostima. Bilo je vrlo zabavno i zanimljivo! – rekla je učiteljica Marija Kučina.

– U PŠ Vojakovac zbog vremenskih neprilika nismo išli u obilazak kuća. Učenici su predstavili svoje maske, plesali i zabavljali se. Odabrana je i najbolja maska tajnim glasovanjem. Prvo mjesto osvojila je vesela vještica Marta iz 1. razreda, druga je bila princeza Kristina iz 2. razreda, a treće mjesto su dijelila tri učenika: Sebastijan, Lukas i Gabrijela. Male maškare najviše je ipak razveselio gusti snijeg koji je padao. – otkrila je učiteljica Draženka Pušić.

– Na maskenbalu je bilo veselo i zabavno. Pjevali smo pjesme o maskenbalu i maškarama te se na kraju počastili ukusnim krafnama. Od ukupno osam učenika na maskenbalu ih nije bilo dvoje zbog bolesti. – rekla je učiteljica Snježana Butković iz PŠ Križevačka Poljana.

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: MVR, Anđelka Balić, Suzana Balić,
Sandra Poje, Marija Kučina, Lucija Martinčić,
Brankica Salopek, Draženka Pušić, Snježana Butković,
Jasna Bratić
Povezani članci
„LJEPOTA KRISTALNIH PLOHA”
Kristal naših osmaša osvojio 4. mjesto

Učenici Luka Dominik Pisačić, Karlo Ivančić (8. b) i Leona Ostojić (8. e) pod vodstvom učiteljice Marije Biljan sudjelovali su Read more

PRIREDBA ZA DOBRODOŠLICU PRVAŠIMA
101 novi đak

Priredbom u sportskoj dvorani dočekana je nova generacija prvaša, njih točno 101