MAŠKARE NA TRGU I U ŠKOLI
Djeca se vole maskirati

napisao Izvor Osmodec Urednik

Djeca se vole maskirati

Naši su učenici sudjelovali na Križevačkom fašniku, a i na fašnički utorak školom su šetale različite zanimljive maske

Četvrtaši kao likovi iz Čarobnjaka iz Oza.

Križevački fašnik

U subotu je križevačkim ulicama prošla povorka maškara na već tradicionalnoj manifestaciji Križevački fašnik. Zamaskirani mališani sa svojim učiteljicama i roditeljima prošli su gradom te na Strossmayerovom trgu predstavili svoje maske. Našu su školu predstavljali 4. b i 4. d sa svojim učiteljicama Tanjom Kulović-Balić i Sanjom Vujić.

– Mjesec dana smo izrađivali kostime, radili krila i kapice da bi se predstavili našim roditeljima i ostalima zainteresiranima. Zamisao je bila naći bolji svijet, iza duge, a maske su inspirirane filmom Čarobnjak iz Oza. – rekla je učiteljica Tanja Kulović-Balić.

Maškare u školi

Učenici su se 13. veljače maskirali i u školi. Veselo je bilo i u matičnoj školi i u područnim školama.

– Učenici PŠ Veliki Raven sa svojim su učiteljicama, vjeroučiteljem i spremačicom obilježili fašnički utorak veselom povorkom kroz selo. Uz radosnu pjesmu posjetili smo i razveselili sve mještane, a posebno malenu djecu i  starije mještane. Nakon obilaska sela, u školi smo se počastili čajem i fritulama koje smo sami pripremili. – ispričala je učiteljica Anđelka Balić.

– U PŠ Sveta Helena istoga smo dana obilježili fašnik i stoti dan nastave različitim zadacima i aktivnostima. Bilo je vrlo zabavno i zanimljivo! – rekla je učiteljica Marija Kučina.

– U PŠ Vojakovac zbog vremenskih neprilika nismo išli u obilazak kuća. Učenici su predstavili svoje maske, plesali i zabavljali se. Odabrana je i najbolja maska tajnim glasovanjem. Prvo mjesto osvojila je vesela vještica Marta iz 1. razreda, druga je bila princeza Kristina iz 2. razreda, a treće mjesto su dijelila tri učenika: Sebastijan, Lukas i Gabrijela. Male maškare najviše je ipak razveselio gusti snijeg koji je padao. – otkrila je učiteljica Draženka Pušić.

– Na maskenbalu je bilo veselo i zabavno. Pjevali smo pjesme o maskenbalu i maškarama te se na kraju počastili ukusnim krafnama. Od ukupno osam učenika na maskenbalu ih nije bilo dvoje zbog bolesti. – rekla je učiteljica Snježana Butković iz PŠ Križevačka Poljana.

1. a
1. b
2. a
2. b
3. c
PŠ Veliki Raven
PŠ Sveta Helena
PŠ Vojakovac
PŠ Križevačka Poljana
PŠ Križevačka Poljana
PŠ Križevačka Poljana
PŠ Križevačka Poljana
Učiteljice
Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: MVR, Anđelka Balić, Suzana Balić,
Sandra Poje, Marija Kučina, Lucija Martinčić,
Brankica Salopek, Draženka Pušić, Snježana Butković,
Jasna Bratić

Povezani članci