NATJEČAJ DRUŠTVA SFera
Karla osvojila 3. nagradu Sferica

napisao izadmin5

Karla osvojila 3. nagradu Sferica

Učenica 8. d razreda Karla Švec osvojila je 3. nagradu na natječaju dječjeg znanstvenofantastičnog stvaralaštva

sferica 1

Karla (druga slijeva) s ostalim dobitnicima nagrade Sferica

Društvo za znanstvenu fantastiku iz Zagreba SFera već niz godina, uz natječaj za odrasle, organizira i natječaj dječjeg znanstvenofantastičnog likovnog i literarnog stvaralaštva na kojemu autori najboljih radova postaju vlasnici nagrade SFERICA, odmilja nazvane po uzoru na nagradu za odrasle SFERA. Ove su godine na tome natječaju sudjelovali i učenici naše škole pod vodstvom profesorice Martine Tumpe, a između 1630 pristiglih likovnih radova Karla Švec (8. d) svojim je „Dvorcem na kraju svemira” u kombiniranoj tehnici osvojila 3. nagradu.

sferica 2

Karlin nagrađeni rad

Dodjela nagrada održala se u prostorijama Fakulteta elektrotehnike i računarstva u subotu 17. svibnja tijekom 36. Dana znanstvene fantastike – SFeraKonu 2014., koji su zapravo svečana skupština Društva Sfera. Tijekom SFeraKona za ljubitelje SF žanra održavaju se brojne radionice, predavanja, izložbe, predstavljanja, okrugli stolovi i drugo. Nagrada SFerica dodjeljuje se u tri kategorije: od 1. do 4. razreda, 5. do 8. razreda i srednje škole, a za svaku kategoriju zadane su po dvije teme.

Osim Karle na likovnom su natječaju još sudjelovali Vid Kemenović (5. d), Karla Jakopović (8. d) i Adrian Krajnik (5. d), a na literarnom natječaju Marta Hajduković (6. d) i Josip Zrinjski (6. d).

Predstavljanje svih nagrađenih likovnih radova

Predstavljanje svih nagrađenih likovnih radova

Tekst: Dora Rebić, 7. a
Fotografije: Martina Tumpa

Povezani članci