NATJEČAJ “MALI GALOVIĆ”
Marta i Claudia među finalistima

napisao izadmin5

Marta i Claudia među finalistima

Dvije učenice naše škole, Marta Majhen i Claudia Pittner, plasirale su se među finaliste književnog natječaja „Mali Galović” u sklopu 20. Galovićevih jeseni

Claudia i Marta s mentoricom Danijelom Zagorec

Claudia i Marta s mentoricom Danijelom Zagorec

 

Ove je godine po dvadeseti put održan međunarodni književni festival „Galovićeve jeseni” u organizaciji Grada Koprivnice i Podravsko-prigorskog ogranka Društva hrvatskih književnika. Festival je održan u Koprivnici 24. – 26. listopada. Ljubiteljima kniževnosti ponudio je brojne aktivnosti: čitanje na javnim mjestima, tribine, pjesničke matineje, posjet Galovićevu grobu.

Učenice naše škole Marta Majhen i Claudia Pittner s mentoricom Danijelom Zagorec sudjelovale su u petak, 25. listopada na pjesničkoj matineji gdje su proglašene finalisticama natječaja „Mali Galović”. Stoga su u subotu, 26. listopada prisustvovale završnoj svečanosti i proglašenju dobitnika nagrade. Iako Marta i Claudia nisu osvojile nagradu, zadovoljne su svojim napretkom.

Susret s pjesnicima

Na pjesničkoj matineji u Gimnaziji „Fran Galović” predstavili su se poznati hrvatski i inozemni pjesnici. O sebi i svojoj poeziji govorili su Claude Ber (Francuska), Milosz Kamilo Manesterski (Poljska), Simone Mocenni (Italija), Ljudmila Snitenko (Rusija), Ivo Frbežar (Slovenija) te pjesnici iz Hrvatske: Ante Stamać, Božidar Brezinščak Bagola, Josip Cvenić, Mirko Ćurić, Andrijana Kos-Lajtman, Vjekoslav Prvčić i Rikardo Staraj.

Učenicima su se predstavili hrvatski i inozemni pjesnici

Učenicima su se predstavili hrvatski i inozemni pjesnici

Završna svečanost

Dodjela nagrada održana je u Koprivnici, u Domu mladih u subotu, 26. listopada. Nagradu „Mali Galović” osvojila je Dorotea Buhanec za pjesmu Mjesečina te Robert Mehun za prozni rad Priprema, pozor, sad.
Nagradu za odrasle „Fran Galović” dobio je Boris Domagoj Biletić za esej Istarski pisci i obzori te Silvija Šesto za kratku priču Mjesto na kojem me okrznuo čovjek.

Prosudbeno povjerenstvo za književnu Nagradu „Fran Galović” za najbolju knjigu zavičajne tematike činili su Zdravko Seleš, Željka Lovrenčić i Enerika Bijač, a za kratku priču na temu identiteta Mladen Levak, Enerika Bijač i Darko Pero Pernjak. Povjerenstvo za Nagradu „Mali Galović” za najbolji pjesnički i prozni rad učenika činili su Dubravka Kovačić, Enerika Bijač i Marko Gregur.

Marta i Claudia u pratnji ravnatelja Bokana i novinarke Dore

Marta i Claudia u pratnji ravnatelja Bokana i novinarke Dore

Tekst: Dora Rebić, 7. a
Fotografije: Dora Rebić, 7. a; Danijela Zagorec

 

Povezani članci