NATJEČAJ „MOJA PRVA KNJIGA”
Viktorijina slikovnica osvojila treću nagradu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Viktorijina slikovnica osvojila treću nagradu

Viktorija Skrba pod vodstvom mentorica Danijele Zagorec i Senke Pleše osvojila je treću nagradu na natječaju „Moja prva knjiga” u Karlovcu

Viktorija Skrba s mentoricama Senkom Pleše i Danijelom Zagorec

Svečana dodjela nagrada najuspješnijim učenicima na 14. natječaju „Moja prva knjiga” održana je 27. rujna 2018. u Domu hrvatske vojske Zrinski u Karlovcu. Naša učenica Viktorija Skrba, 8. r. osvojila je treću nagradu za svoju slikovnicu Tragač sreće. Viktoriji je pri izradi slikovnice oko tekstualnoga dijela pomogla profesorica Danijela Zagrec, a oko likovnog izraza učiteljica Senka Pleše.

Članice žirija, književnice Silvija Šesto-Stipaničić i Sanja Pilić izjavile su da im se ove godine bilo jako teško odlučiti za najbolje radove od ukupno 726 slikovnica pristiglih iz 181 osnovne škole iz svih dijelova Republike Hrvatske. Sedam najboljih slikovnica nagrađeno je tiskanjem, dok je drugu i treću nagradu osvojilo dvadesetak učenika.

Završna svečanost natječaja započela je predstavom Kako je Potjeh tražio istinu koju su osmislile članice udruge za promicanje kulture pripovijedanja Laboratorij zabave iz Zagreba. Zatim je bila svečana dodjela nagrada, a na kraju koncert učenika Glazbene škole Karlovac.

Natječaj organizira KAlibra, udruga za promicanje kulture čitanja, s ciljem da stvori novi naraštaj mladih čitatelja i kreativnih stvaratelja.

Tekst i fotografije: Lea Štragelj, 8. r.

Povezani članci