OBLJETNICA ŠKOLSKOGA LISTA
Starac „Izvor” proslavio 60. rođendan

napisao Izvor Osmodec Urednik

Starac „Izvor” proslavio 60. rođendan

Bivši i sadašnji urednici, novinari i suradnici školskoga lista Izvor pripremili su svečanu proslavu i izložbu povodom 60. rođendana jednog od najstarijih školskih časopisa u Hrvatskoj

Voditeljica Monika Valec, bivše urednice: Matea Koren, Dora Rebić, Elena Miklečić, Lorena Hrković i sadašnja urednica Emina Mikulec.

Školski list Izvor proslavio je prvoga petka u drugome polugodištu svoj 60. rođendan. Na priredbi u prepunoj multimedijskoj dvorani Gradske knjižnice „Franjo Marković” prikazana je povijest časopisa od davne 1957., kad je Izvor pokrenula nastavnica Božena Puževski kao uglavnom literarni list, do današnjih dana, kad je u digitalnome obliku. Bivši i sadašnji učenici-urednici pred publikom svih generacija iznijeli su iskustva o danima svoga uredništva i radu u novinarskoj družini te su pročitani najzanimljiviji i najuspješniji tekstovi dosad objavljeni u Izvoru.

Matea Korena, Doroteja Vrbančić, Kristijan Višak i Lorena Hrković čitaju ulomke iz svojih nagrađenih tekstova.

Publiku su razdragala dva iznenađenja: najprije su učitelji OŠ Ljudevita Modeca, od kojih su neki danas u mirovini, pročitali svoje đačke radove iz Izvora, a na kraju je nastupio nedavno osnovani zbor učitelja, kojemu je to bio tek drugi nastup. Otvorena je i izložba na kojoj se mogu prolistati sačuvani brojevi Izvora i na šest plakata pomno proučiti povijest novinarske družine.

Radove iz starih brojeva Izvora čitale su bivše novinarke Lucija Picig, Andreja Bratić, Dora Sokač, Ema Golubić i sadašnja novinarka Dunja Rebić.

U posljednjih deset godina, otkada novinarsku družinu vodi profesorica Martina Valec-Rebić, osnovna znanja o novinarstvu stekao je 101 učenik, od kojih je jedna učenica prošle godine upisala novinarstvo na Fakultetu političkih znanosti.

Zbor učitelja OŠ Ljudevita Modeca
Prof. Puževski, jedan od osnivača Izvora
Zahvala glavne urednice
Bivši i sadašnji novinari
Publika
Publika
Priprema izložbe
Priprema izložbe
Izložba starih brojeva Izvora
Tekst: Dunja Rebić, 4. a
Fotografije: Mateja Miklečić, 6. r.;
Martina Majdak, prof.; prigorski.hr

 

 

Povezani članci