ZIMSKA MODA
Ove zime nosi se krzno

napisao Izvor Osmodec Urednik

Ove zime nosi se krzno

Iako još uvijek čekamo kad će pasti snijeg, onako pravo zimski, odjeća za hladne dane već se odavno nosi.  Zamijetili smo da se ove sezone nose nepropusne jakne s kapuljačom, takozvane parke. Uz njih odlično pristaju vunene kape s velikim cofekom 

Za zimske su dane neophodne tople jakne i kape kako bismo se zaštitili od hladnoće. Oni koji prate modne trendove znaju da se ove sezone nose parke i kape s cofekom. Parka je, kaže Rječnik hrvatskoga jezika, zimska nepropusna jakna s kapuljačom, podstavljena krznom, štepana, i sl., steže se u struku, a cof je ukrasna vunena kuglica na odjeći i obući.

Jakne koje se nose svih su krojeva – duže, kraće, šire, uže – ali sve imaju kapuljaču s krznom. Izgledaju mekano i toplo, i  ima ih u svim bojama. Kod mlađih ćete vidjeti svjetlije boje (roza, bijelo, plavo…), dok oni malo veći nose tamnije nijanse (smeđe, crno, zeleno…). Također je važno spomenuti da kapuljače s krznom ne nose samo djevojčice nego i dječaci.

Glave i uši štite se debelim vunenim kapama, koje također mogu biti u različitim bojama, a na vrhu je kape cof. Cof nije od vune kako tumači rječnik, nego od krzna, najčešće u nijansama sive ili smeđe boje.

Tekst: Karmen Mikulec, 5. r.
Fotografije: Dunja Rebić, 4. r.

Povezani članci