NOVE TEHNOLOGIJE
Srednjoškolci poučavaju šestaše o micro:bitovima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Srednjoškolci poučavaju šestaše o micro:bitovima

Marko Udvari i Mateo Piskač, učenici 1. razreda križevačke gimnazije, našim su šestašima održali radionice o micro:bitovima

Prošlog su tjedna učenici 1. razreda Gimnazije Ivana Zakmardija Dijankovečkoga u Križevcima Marko Udvari i Mateo Piskač našim šestašima držali radionice o micro:bitovima. Odradili su tri radionice od predviđenih pet.

– Naša je škola od CARNet-a dobila micro:bitove, koje smo podijelili učenicima 6. razreda. I sad je došlo vrijeme da se učenike pouči kako se oni koriste i što se s njima sve može. – rekao nam je profesor informatike Velimir Iveković, pod čijim su budnim okom gimnazijalci držali radionice.

Marko i Mateo učenici su prirodoslovno-matematičkoga smjera pa su se već i u školi, pod mentorstvom ravnatelja Zorana Kovača, upoznali s funkcioniranjem micro:bit, ali su također i članovi Zajednice tehničke kulture, koju vodi profesor Ante Starčević.

– U Zajednice tehničke kulture radimo s micro:bitovima i držimo predvanja djeci, tako da već imamo iskustva u radu s mlađima. Učenici trenutno mjere sobnu temperaturu pomoću micro:bit i ide im dosta dobro. – otkrio je Marko.

Učenici su iskazali zadovoljstvo što u školi uče o najsuvremenijim tehnologijama i marljivo su radili prema uputama starijih kolega.

‒ Meni se micro:bit jako sviđa, naučili smo što kako funkcionira i baš je zabavno. Sviđa mi se što ga mogu ponijeti kući na godinu dana. ‒ rekla je učenice Lana Katanović, 6. a.

Tekst: Mihaela Mužić, 6. r.
Fotografije: MVR

Povezani članci