POSJET KRIŽEVAČKOME KINU
Uzbudljive pustolovine s Paulinom P.

napisao Izvor Osmodec Urednik

Uzbudljive pustolovine s Paulinom P.

Naši učenici pridružili se velikom broju gledatelja dječjeg filma „Dnevnik Pauline P.”. Saznali smo njihove dojmove!

Petaši u iščekivanju filma

Dugometražni igrani film Nevena Hitreca „Dnevnik Pauline P.” pogledalo je u dva tjedna prikazivanja 40.000 gledatelja, što ga smješta u deset najgledanijih hrvatskih filmova za djecu. Film je probudio velik interes među školarcima jer je Ministarstvo znanosti i obrazovanja preporučilo film za gledanje u sklopu nastave. Tako su i naši učenici 3. – 6. razreda uživali u uzbudljivim pustolovinama Pauline P. u križevačkom kinu.

Riječ je o vedroj komediji s elementima fantastike, snimljenoj prema školskoj lektiri autorice Sanje Polak. Film na topao i duhovit način govori o školskim dogodovštinama, prijateljstvu, prvim ljubavima i obiteljskoj dinamici iz gledišta glavne junakinje Pauline P. koja pomiče sve granice jer je u njezinom svijetu sve moguće.

Pitali smo petaše kako im se svidio film, i evo što su odgovorili:

Fabijan: Svidjelo mi se što Paulina puno mašta, ali mi se nije svidjelo što viče na mamu i što nije prihvatila novu prijateljicu u razredu. Jako mi se svidjelo dječje vjenčanje.

Ivan: Meni je film dosta dobar, ponekad je humorističan i pun je zanimljivih događaja. Jedan od omiljenih događaja mi je kad su Paulina i njezini prijatelji posjećivali kuću duhova. Kad su čuli nekakav jeziv zvuk, pobjegli su. Omiljeni mi je lik u filmu učitelj jer je dosta šaljiv i pričljiv.

Ana: Meni je film odličan, ali Paulinino ponašanje je grozno. Moja se sestra slično ponaša! Paulina je bacila brašno i tijesto mami u lice, meni je nezamislivo da bih se ja tako ponašala. Jako mi se svidio pas Kremenko.

Karlo: Meni se svidjelo to što su Paulinini roditelji htjeli da joj bude lijepo i da bude sretna. Paulina je bila zločesta prema svojim roditeljima, ali je na kraju romana pokušala spojiti ponovno svoje rastavljene roditelje.

 

Tekst: Arianna  Crnčić, 5. c
Fotografije: Valentina Jurišić, vjerouč.; Vedrana Rađa, prof.

Povezani članci