PREDAVANJE
Naučili kako se zaštititi na društvenim mrežama

napisao izadmin5

Naučili kako se zaštititi na društvenim mrežama

Krajem siječnja učiteljica Senka Pleše je učenicima 5. a razreda i njihovim roditeljima održala predavanje o Facebooku , djeci najdražoj društvenoj mreži

Naučili kako se zaštititi na društvenim mrežama

Naučili kako se zaštititi na društvenim mrežama

  Na predavanju, koje je održano u sklopu roditeljskog sastanka, bili su i sami učenici. Iako se djeca fejsom služe i više od odraslih, pokazalo se da o njemu ipak ne znaju baš sve.
– Prije predavanja sam mislila da znam dosta toga o Facebooku, ali tijekom predavanja sam shvatila da ima još nekih stvari koje moram naučiti – rekla je Petra.
Razrednica je učenicima i roditeljima osvijestila moguće opasnosti od kojih je djecu potrebno zaštititi.
– Na tom predavanju smo mogli dosta toga naučiti. Zahvaljujući razrednici, izbjegli smo razna zlostavljanja koja su se mogla dogoditi nekome od nas – objasnila je Andreja.
I učenici i roditelji pažljivo su pratili predavanje, a na roditeljskim licima mogla se vidjeti i zabrinutost da se njihovom djetetu ne dogodi kakvo zlo na Facebooku.
– Drago mi je što je učiteljica održala predavanje baš o Facebooku. Makar sam već odrasla osoba i trebala bih mnogo toga znati, naučila sam nešto važno što nisam znala. Zaštitila sam i svoj i djetetov profil na Facebooku – izjavila je Marijina majka.
I učiteljica Senka zadovoljna je reakcijama učenika i djece.
– Prije predavanja sam malo pogledala po profilima svojih učenika. Većina njih je imala svoju sliku kao profilnu i nisu imali zaštićen profil. Zadovoljna sam što su pratili predavanje, a kada su došli kući, promijenili su sliku profila i zaštitili profil. Dakle, moje je predavanje donijelo ploda – smatra učiteljica Senka.

Tekst: Marija Harča, 5. a

 

Povezani članci