PRIPREMA ZA POSJET VUKOVARU
Učenici su imali mnoštvo pitanja o Domovinskom ratu

napisao Izvor Osmodec Urednik

Učenici su imali mnoštvo pitanja o Domovinskom ratu

Kako bi se pripremili za terensku nastavu u Vukovar, osmaši su slušali predavanje učiteljice povijesti Vedrane Rađa i umirovljenog brigadira Nine Čeredara 

U sklopu pripreme za skoru terensku nastavu u Vukovar, naši su osmaši imali priliku poslušati dva predavanja, jedno učiteljice povijesti Vedrane Rađa i drugo, predavanje u sklopu  projekta Promicanje vrijednosti Domovinskog rata.

Naime, dana 16. listopada 2017. predavanje na temu Doprinos postrojbi Koprivničko-križevačke županije u Domovinskom ratu održao je umirovljeni brigadir Nino Čeredar. Osim što je učenike upoznao s tijekom Domovinskog rata, gospodin Čeredar posebno se osvrnuo na ulogu policije u ratu i iznio učenicima niz anegdota iz ratnih dana. Učenici su pažljivo pratili predavanje po čijem su završetku postavili niz pitanja.

Cilj je projekta upoznavanje učenika završnih razreda osnovne i srednje škole sa značenjem Domovinskog rata s naglaskom na ulogu postrojbi iz naše županije u ratnim zbivanjima. Organizira ga Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata podružnica Koprivničko-križevačke županije.

 

Tekst i fotografija: Vedrana Rađa, prof.

.

Povezani članci