PROFESIONALNA PRIPOVJEDAČICA
Slušali priče Jasne Held

napisao izadmin5

Slušali priče Jasne Held

U srijedu 19. veljače našu je školu posjetila profesionalna pripovjedačica Jasna Held, koja je učenike uvukla u čaroban svijet priča

Pripovjedačica oduševila i velike i male

Pripovjedačica oduševila i velike i male

Jasna Held svojim je pripovijedanjem zadobila pažnju učenika od prvog do osmog razreda i dokazala kako živa riječ i te kako može okupirati današnju djecu. Pričala je četirima grupama i svakoj je ispričala dvije ili tri priče. Učenici su sa zanimanjem slušali priče iz raznih krajeva svijeta, koje je pripovjedačica dočaravala gestama i mimikom.
– Ja imam kod kuće puno knjiga bajki, ali ove bajke nisam nikada slušao – rekao je Gabrijel, učenik 1. r. PŠ Križevačka Poljana.
Koliko se živopisno pripovijedanje svidjelo i velikima i malima najbolje predočuje komentar prvašice Marte:
– Kada ćete ponovo doći?Jasna Held rođena je u Dubrovniku gdje i danas živi. Ovim se zanimanjem aktivno bavi od 1994. Nastupa za djecu u vrtićima, osnovnim školama, kazalištima, dječjim domovima i bolnicama te za odrasle u kazalištima, klubovima, raznim domovima i na festivalima širom Europe. Počeci njezinog pripovijedanja bajki sežu u ratne devedesete godine kada je pripovijedala bajke djeci u skloništu kako bi ih umirila i stvorila atmosferu bajkovitog svijeta u koji su djeca mogla odlutati barem u svojoj mašti. Više o pripovjedačici može se saznati na www.bajke.net, a može je se pratiti i na facebooku.

Tekst: Elena Miklečić, 5. b
Fotografija: Sandra Poje

Povezani članci