GOST U RAZREDU
Druženje s Domagojem

napisao izadmin5

Druženje s Domagojem

Krajem veljače 2. b razred učiteljice Suzane Balić ugostio je Domagoja Posavca. Domagoj je učenik šestog razreda naše škole, vrlo je vedar, pozitivan i susretljiv dječak, a drugašićima je govorio o životu s invaliditetom

Domagoj je rado s mlađima podijelio svoja iskustva.

Domagoj je rado s mlađima podijelio svoja iskustva.

Nakon obvezne nastave asistentica Silvija s učenicima 2. b kojima je potrebna pomoć u učenju vježba obrađeno gradivo i pomaže im napisati zadaće. Istovremeno i šestaš Domagoj, dječak s invaliditetom, i njegova asistentica Selina imaju individualne satove. Zbog nedostatka prostora u školi svi oni uče zajedno u jednoj učionici. Domagoj kao stariji i vještiji rado mlađima prenosi svoje znanje te za njega drugašići imaju samo riječi hvale.Potaknuti pričom Prijatelj u invalidskim kolicima Zvonimira Baloga, ostali učenici iz razreda izrazili su želju da i oni bolje upoznaju Domagoja. Pripremili su za njega mnogobrojna pitanja na koja je on uspješno i rado odgovarao. Zajedno su odigrali i igru pantomime.

Domagoj ih je oduševio spontanošću i osmijehom na licu. Učenici su se ugodno iznenadili kada im je Domagoj ispričao da je odličan učenik i da uspješno svladava sve svoje školske obaveze. Pohvalio se kako ima puno prijatelja te da mu oni svakodnevno pomažu. U školi je uz njega uvijek vesela asistentica koju on jako voli, a kod kuće brižna obitelj. Domagoj kaže za sebe da je sretno i zadovoljno dijete. Iako je susret bio kratak jer je Domagoj morao na nastavu, za učenike je to bilo predivno i korisno iskustvo.

Tekst i fotografija: Suzana Balić

 

Povezani članci