PROJEKT BIOOTPAD
Maskota učiteljice Senke pobijedila na natječaju

napisao Izvor Osmodec Urednik

Maskota učiteljice Senke pobijedila na natječaju  

Učiteljica Senka Pleše pobijedila je na natječaju Komunalnog poduzeća Križevci izradivši najljepšu maskotu za projekt odvajanja biootpada

Učiteljica Senka s pobjedničkom maskotom

Učiteljica likovne kulture Senka Pleše pobijedila je na natječaju Komunalnog poduzeća Križevci za vizualni identitet maskote koja će se koristiti u projektu Biootpad u gradu Križevcima te osvojila novčanu nagradu od 1500 kuna.

– Čim sam vidjela natječaj za maskotu i logo za biootpad, odlučila sam pokušati napraviti maskotu. Budući da radim s djecom u školi, nije mi bilo teško smisliti maskotu koja bi privukla djecu i probudila im znatiželju. Najprije sam morala dobro proučiti što sve spada u biootpad, a zatim sam krenula raditi skice. Kad sam bila zadovoljna s jednom od njih, uzela sam čisti papir i nacrtala konačnu verziju. Ta maskota ima glavu od rajčice, nosić od graška, kosu od peršina, kapu od ljuske jajeta, tijelo joj je krumpir, ruke mrkve, a noge od banane. Ima i ovratnik od naračnine kore i haljinicu od iskorištenih vrećica čaja. – objasnila je učiteljica Senka.

 

Učiteljica Senka već je i prije surađivala s Komunalnim poduzećem na raznim projektima.

– S Komunalnim poduzećem surađujem već dugo. Često za njih vodim radionice na Gospodarskom i obrtničkom sajmu te u drugim prigodama. Izradili smo nastavne listiće za učenike nižih razreda i društvenu igru s temom odvajanja otpada, a moja je likovna grupa napravila igračke za križevačke vrtiće. Iza nas je cijeli niz godina uspješne suradnje. Sretna sam što će baš moja maskota poticati građane na odvajanje biootpada. – otkrila je učiteljica.

Učiteljica Senka s novinarkama.

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: Emina Mikulec, 8. r.; Martina Valec-Rebić, prof.

Povezani članci