Top

Maskota učiteljice Senke pobijedila na natječaju  

Učiteljica Senka Pleše pobijedila je na natječaju Komunalnog poduzeća Križevci izradivši najljepšu maskotu za projekt odvajanja biootpada

Učiteljica Senka s pobjedničkom maskotom

Učiteljica likovne kulture Senka Pleše pobijedila je na natječaju Komunalnog poduzeća Križevci za vizualni identitet maskote koja će se koristiti u projektu Biootpad u gradu Križevcima te osvojila novčanu nagradu od 1500 kuna.

– Čim sam vidjela natječaj za maskotu i logo za biootpad, odlučila sam pokušati napraviti maskotu. Budući da radim s djecom u školi, nije mi bilo teško smisliti maskotu koja bi privukla djecu i probudila im znatiželju. Najprije sam morala dobro proučiti što sve spada u biootpad, a zatim sam krenula raditi skice. Kad sam bila zadovoljna s jednom od njih, uzela sam čisti papir i nacrtala konačnu verziju. Ta maskota ima glavu od rajčice, nosić od graška, kosu od peršina, kapu od ljuske jajeta, tijelo joj je krumpir, ruke mrkve, a noge od banane. Ima i ovratnik od naračnine kore i haljinicu od iskorištenih vrećica čaja. – objasnila je učiteljica Senka.

 

Učiteljica Senka već je i prije surađivala s Komunalnim poduzećem na raznim projektima.

– S Komunalnim poduzećem surađujem već dugo. Često za njih vodim radionice na Gospodarskom i obrtničkom sajmu te u drugim prigodama. Izradili smo nastavne listiće za učenike nižih razreda i društvenu igru s temom odvajanja otpada, a moja je likovna grupa napravila igračke za križevačke vrtiće. Iza nas je cijeli niz godina uspješne suradnje. Sretna sam što će baš moja maskota poticati građane na odvajanje biootpada. – otkrila je učiteljica.

Učiteljica Senka s novinarkama.

Tekst: Dunja Rebić, 4. r.
Fotografije: Emina Mikulec, 8. r.; Martina Valec-Rebić, prof.

Komentari