Top
KulturaŠkolska godina 2013./2014.

PROJEKT „ČITAMO MI, U OBITELJI SVI”

Zajedničko čitanje u obitelji

U 3. c razredu započeo je projekt „Čitamo mi, u obitelji svi” koji je pokrenula Hrvatska mreža školskih knjižničara. Provodi se u 143 škole i u 289 trećih razreda među kojima je i razred učiteljice Sandre Poje

Prva je naprtnjaču knjiga kući ponijela Sofija Krnjak

Prva je naprtnjaču knjiga kući ponijela Sofija Krnjak

Više iz rubrike:[super-post query=”taxonomy” taxonomy=”6″ items=”5″]


Podijeli:[really_simple_share]

Projekt je zamišljen tako da osam naslova iz različitih područja za djecu i odrasle „putuje” naprtnjačom od jednog do drugog učenika u razredu. Raspored „putovanja” naprtnjače s knjigama sastavljen je prema abecednom redoslijedu ili prema posebnoj želji obitelji. Tijekom pet dana, tj. od petka do utorka, učenik sa svojom obitelji odvaja 15 do 30 minuta za čitanje i razmjenu dojmova. Svake srijede učenik donosi naprtnjaču u školu i čita ili prepričava svoje dojmove drugim učenicima, tj. što mu se sve dogodilo tijekom proteklih nekoliko dana.
U 3. c razredu prva je naprtnjaču preuzela Sofija Krnjak. Prema njenim riječima i dojmovima koje je iznijela svojim prijateljima u razredu, zajedničko čitanje joj se svidjelo, a i odabrane knjige. Razrednu naprtnjaču predala je učenici Luciji Peremin.

Tekst: Matea Koren, 8. e
Fotografije: Romana Erhatić

Komentari