PROJEKT „ČITAMO MI, U OBITELJI SVI”
Zajedničko čitanje u obitelji

napisao izadmin5

Zajedničko čitanje u obitelji

U 3. c razredu započeo je projekt „Čitamo mi, u obitelji svi” koji je pokrenula Hrvatska mreža školskih knjižničara. Provodi se u 143 škole i u 289 trećih razreda među kojima je i razred učiteljice Sandre Poje

Prva je naprtnjaču knjiga kući ponijela Sofija Krnjak

Prva je naprtnjaču knjiga kući ponijela Sofija Krnjak

  Projekt je zamišljen tako da osam naslova iz različitih područja za djecu i odrasle „putuje” naprtnjačom od jednog do drugog učenika u razredu. Raspored „putovanja” naprtnjače s knjigama sastavljen je prema abecednom redoslijedu ili prema posebnoj želji obitelji. Tijekom pet dana, tj. od petka do utorka, učenik sa svojom obitelji odvaja 15 do 30 minuta za čitanje i razmjenu dojmova. Svake srijede učenik donosi naprtnjaču u školu i čita ili prepričava svoje dojmove drugim učenicima, tj. što mu se sve dogodilo tijekom proteklih nekoliko dana.
U 3. c razredu prva je naprtnjaču preuzela Sofija Krnjak. Prema njenim riječima i dojmovima koje je iznijela svojim prijateljima u razredu, zajedničko čitanje joj se svidjelo, a i odabrane knjige. Razrednu naprtnjaču predala je učenici Luciji Peremin.

Tekst: Matea Koren, 8. e
Fotografije: Romana Erhatić

Povezani članci