VIDEOIGRA
Virtualni ljubimac na dječjim telefonima

napisao izadmin5

Virtualni ljubimac na dječjim telefonima

Popularna igrica za pametne telefone – Pou – omiljena je i među učenicima naše škole. U njoj se treba brinuti za virtualnog ljubimca iz svemira: odijevati ga, hraniti, čistiti, igrati se s njime

I učenici naše škole vole ovu igru

I učenici naše škole vole ovu igru

  Ova popularna igrica nalazi se na više od sto milijuna pametnih telefona u cijelome svijetu, a zamijetili smo da i naši učenici vole ovu igru u kojoj se brinu za svog vrećolikog ljubimca. Može ga se odijevati u različite kostime davati mu napitke u laboratoriju, uređivati ga, kupovati različite uzorke za zidove, a sve to skupljajući novčiće u sobi za igranje. Trenutno se u sobi za igranje mogu igrati dvadeset i tri igrice, a četiri od njih mogu se igrati zajedno s prijateljima koji imaju igru na svome mobitelu. Autori ove aplikacije često dodaju nove igrice, nove odjevne predmete, novu hranu i ostalo pa igrica nikad ne dosadi.

Pouova kuća

Prva prostorija u Pouovoj kući je hodnik. Tamo postoji mikrofon pomoću kojega Pou ponavlja riječi koje vlasnik izgovori što zna biti vrlo zabavno. Iz hodnika se može izaći u dvorište. Pred kućom se mogu mijenjati boje i izgled zidova, krova, prozora i vrata. Vani se nalazi i vrt u kojem se za zalijevanje cvijeća dobivaju novčići, a može se mijenjati i vrsta i boja cvijeća. Vani se mogu igrati tri igrice (gađanje golova, igra na bazenu i vožnja automobila), a tu je i telefon u kojem pišu imena prijatelja čije ljubimce si „lajkao” te knjiga gostiju u kojoj ti prijatelji mogu ostaviti poruku.

U Pouovoj kući postoje različite prostorije

U Pouovoj kući postoje različite prostorije

U Pouovoj spavaćoj sobi nalazi se ormar s odjećom koja se može kupiti u trgovini. Kada se ljubimcu spava, samo se ugasi svjetiljka čija se boja također može mijenjati. Kao i u svakoj sobi, moguće je mijenjati tapete i boje zidova.
Kao i u stvarnosti kuhinja služi da ondje nahraniš ljubimca. Hrana se kupuje u trgovini u kojoj postoji osam skupina hrane (doručak, slatkiši, brza hrana, voće, povrće, sushi, deserti i pića), a svaka namirnica ima drugačiju energetsku vrijednost, ali i cijenu.
Tu je i kupaonica jer Pou obavlja nuždu! Tijekom jedne razine Pou se više puta uprlja i i potrebno ga je nasapunati i isprati tušem (moguće je mijenjati boju sapuna i tuša).
U laboratoriju se Pouu daju napitci da mu se poveća razina zdravlja ili energije. Iznad Poua se nalaze četiri kvadratića kojima se prati je li ljubimac gladan, zdrav, spava li mu se i želi li se igrati.

Pou u vrtu i na plaži

Pou u vrtu i na plaži

Zarazna igrica

– Sviđa mi se igrica jer možeš oblačiti Poua, uređivati mu kuću, a najviše mi se sviđa što ima puno malih igrica, kao što su vožnja autom, skakanje, pamtilice i slično. Jedino što mi se ne sviđa što ju moraš svaki dan igrati jer je igrica zarazna! – rekla je Laura iz 7. razreda.

– Igrica mi je odlična, sviđa mi se što se moram brinuti o ljubimcu. Najdraža igra u sobi za igranje mi je skakanje. Ipak, vodim računa o tome da ne pretjerujem, igram kad ulovim vremena i obično ne duže od petnaestak minuta – ispričala je sedmašica Ana.

Igra je zanimljiva pa se lako „navući”, stoga oprez, igrajte je umjereno, kao naše sugovornice.

I ovu je igru, kao i sve ostale, važno igrati umjereno!

I ovu je igru, kao i sve ostale, važno igrati umjereno!

Tekst: Dora Rebić, 7. e
Fotografije: Martina Valec Rebić

Povezani članci