Top
Bolji svijetŠkolska godina 2014./2015.

PROJEKT „ŠKOLE ZA AFRIKU”
Vrtićanci na satu geografije 

Vrtićanci na satu geografije 

Polaznici odgojne skupine „Ježići” Dječjeg vrtića Križevci prisustvovali su 11. studenog na satu geografije učiteljice Ivane Dokuš-Komarice

1

U školske klupe u učionici geografije sjeli su vrtićanci

Učiteljica Ivana Dokuš-Komarica održala je neobičan sat geografije ‒ svoje je učenike zamijenila polaznicima Dječjeg vrtića Križevci. Naime, sin učiteljice Ivane pripada odgojnoj skupini „Ježići” i tako je nastala ova zanimljiva suradnja naše škole i DV Križevci.

2

Vrtićanci su s interesom pratili izlaganje učiteljice Ivane

Početkom pedagoške godine 2014./2015. „Ježići” su se uključili u projekt „Škole za Afriku”. Stoga im je učiteljica Ivana održala predavanje „Život u Africi”. Razgovarajući i učeći djeca su bila vrlo pažljiva, koncentrirana i zainteresirana za sve ponuđene aktivnosti.

3

Slikanje ispred škole

Odgojna skupina „Ježići” obuhvaća 12 djevojčica i 16 dječaka u dobi od šest-sedam godina, a vode ju odgajateljice Martina Dvečko i Marija Falat. Tijekom raznovrsnih aktivnosti (projekcije, razgledavanje i čitanje knjiga „Kako žive djeca diljem svijeta” i „Život kao moj”) djeca su pokazala veliki interes i suradnju, naročito empatiju promatrajući sliku izgladnjele djece. U vrtiću postoji kutić Afrike gdje promatraju kartu kontinenta Afrike te međusobno razgovaraju i zaključuju na temelju viđenog. U kutiću Afrike pripremljeno je mnoštvo slika, bojanki afričkih životinja, a zbog povećanog interesa za glazbu stvorili su „autentične” instrumente koje vrlo rado koriste uz cd-e.

5

“Ježići” u vrtiću imaju kutić Afrike

4

Filip, sin učiteljice Ivane, u vrtiću uči o Africi

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Martina Dvečko

Povezani članci
DJEČJE AKTIVNO LJETO 2014.
Lijep završetak ljetnih praznika

Lijep završetak ljetnih praznika Završetak ljetnih praznika učenici osnovnih škola u Križevcima imali su priliku provesti u igri i druženju Read more

PRIREDBA ZA PRVAŠE
Pozdrav, mališani

Učenici naše škole održali su priredbu za učenike prvih razreda 6. rujna u Hrvatskom domu