PROJEKT „ŠKOLE ZA AFRIKU”
Vrtićanci na satu geografije 

napisao Izvor Osmodec Urednik

Vrtićanci na satu geografije 

Polaznici odgojne skupine „Ježići” Dječjeg vrtića Križevci prisustvovali su 11. studenog na satu geografije učiteljice Ivane Dokuš-Komarice

1

U školske klupe u učionici geografije sjeli su vrtićanci

Učiteljica Ivana Dokuš-Komarica održala je neobičan sat geografije ‒ svoje je učenike zamijenila polaznicima Dječjeg vrtića Križevci. Naime, sin učiteljice Ivane pripada odgojnoj skupini „Ježići” i tako je nastala ova zanimljiva suradnja naše škole i DV Križevci.

2

Vrtićanci su s interesom pratili izlaganje učiteljice Ivane

Početkom pedagoške godine 2014./2015. „Ježići” su se uključili u projekt „Škole za Afriku”. Stoga im je učiteljica Ivana održala predavanje „Život u Africi”. Razgovarajući i učeći djeca su bila vrlo pažljiva, koncentrirana i zainteresirana za sve ponuđene aktivnosti.

3

Slikanje ispred škole

Odgojna skupina „Ježići” obuhvaća 12 djevojčica i 16 dječaka u dobi od šest-sedam godina, a vode ju odgajateljice Martina Dvečko i Marija Falat. Tijekom raznovrsnih aktivnosti (projekcije, razgledavanje i čitanje knjiga „Kako žive djeca diljem svijeta” i „Život kao moj”) djeca su pokazala veliki interes i suradnju, naročito empatiju promatrajući sliku izgladnjele djece. U vrtiću postoji kutić Afrike gdje promatraju kartu kontinenta Afrike te međusobno razgovaraju i zaključuju na temelju viđenog. U kutiću Afrike pripremljeno je mnoštvo slika, bojanki afričkih životinja, a zbog povećanog interesa za glazbu stvorili su „autentične” instrumente koje vrlo rado koriste uz cd-e.

5

“Ježići” u vrtiću imaju kutić Afrike

4

Filip, sin učiteljice Ivane, u vrtiću uči o Africi

Tekst: Dora Rebić, 8. a
Fotografije: Martina Dvečko

Povezani članci