RADIJSKA EMISIJA NAŠE ŠKOLE
Naši učenici vode emisiju na Radio Križevcima

napisao Izvor Osmodec Urednik

Naši učenici vode emisiju na Radio Križevcima

Pod vodstvom profesorice Ane Andrić učenici naše škole osmišljavaju i vode polusatnu emisiju Izvor
na Radio Križevcima. Emisija ide jednom mjesečno, subotom oko 17 sati. Jeste li slušali koju od tri dosadašnje emisije?

Učenici sedmih i osmih razreda pod mentorstvom profesorice Ane Andrić osmišljavaju i vode emisiju Izvor na Radio Križevcima. Emisija se emitira jednom mjesečno, subotom oko 17 sati.

– Ideja o pokretanju radijske emisije o križevačkim školama rođena je tijekom obilježavanja Dječjega tjedna u listopadu prošle godine te su se u projekt osim naše škole uključile OŠ „Vladimir Nazor” i Gimnazija Ivana Zakmardija Dijankovečkoga. Svaka škola pripremi polusatni program. Mi smo svoju emisiju nazvali Izvor, dok su se gimnazijalci odlučili za ime Šalabahter. – saznali smo od profesorice Andrić.

Učenici zajedno s profesoricom biraju teme o kojima će se u emisiji govoriti. Provode ankete među učenicima, a osobito zanimljive odgovore daju im učenici od prvog do četvrtog razreda. Do sada su odradili tri emisije. U prvoj su emisiji s našega Izvora čitali vijesti o događanjima u školi i postignućima naših učenika. Druga emisija govorila je o božićnim običajima, dok je treća bila vezana uz temu Valentinova.

­– Ovaj mjesec odlučili smo se pod utjecajem predstave #generacija koju smo gledali pozabaviti modernim medijima i time koliko utječu na život ljudi. Djeca su nastupima u emisiji jako zadovoljna, sviđa im se ideja da ih prijatelji i susjedi čuju na radiju. Voljela bih da se još malo više angažiraju i potrude oko pripremanja sadržaja. Još nismo došli do toga da sami iznose ideje i pripremaju materijale, još ih moram malo gurkati, ali kada vidim da su zadovoljni nakon odrađene emisije, onda sam i ja zadovoljna. Od sljedeće godine planiram pokrenuti izvannastavnu grupu radijskog stvaralaštva. Budući da smo s emisijama krenuli usred polugodišta, ove godine to radimo kad i koliko stignemo. – ispričala je profesorica Andrić.

Razgovarali smo i s dvije učenice 8. c razreda koje su radile na emisijama kako bismo saznali njihove dojmove.

– Za mene je to bilo jako lijepo iskustvo. Sretna sam što sam se upustila u taj posao i što nas je učiteljica pozvala. Kada sam prvi puta bila na radiju, malo me je bilo strah i imala sam tremu, ali druga i treća emisija bile su već puno opuštenije. – ispričala nam je Petra Pavišić o svojem iskustvu sudjelovanja u radijskoj emisiji.

– Dosad sam sudjelovala u dvije emisije, o božićnim običajima i o Valentinovu. Petra i ja smo imale zadatak pripremiti tekst. Trudile smo se da bude zanimljivo. Ispitivale smo učenike od prvog do četvrtog razreda znaju li što je zapravo Valentinovo pa su nam dali jako zanimljive i smiješne odgovore. Sudjelovanje u radijskim emisijama za mene je jako lijepo iskustvo. – otkrila je Marinela Habic.

Razgovor s profesoricom Andrić

 

Tekst: Leon Cerovec, 5. r.
Fotografije: Ana Andrić, prof.; MVR

Povezani članci