SIGURNO U PROMETU
Izabrani najbolji školski biciklisti

napisao Izvor Osmodec Urednik

Izabrani najbolji školski biciklisti

Na školskome natjecanju Sigurno u prometu učenici su se natjecali u vožnji biciklom

U sportskoj dvorani naše škole održano je 9. ožujka školsko natjecanje Sigurno u prometu. Za natjecanje se pripremalo 17 učenika petog razreda pod vodstvom učitelja Marijana Ivanovića. Svim sudionicima je prije početka natjecanja održana kratka demonstracija znakova koje daju policijski službenici rukama i položajem tijela prilikom upravljanja prometom, kratka edukacija usmjerena na njihovo sudjelovanje kao biciklista u prometu te korištenje obilježenih biciklističkih staza i traka.

Najbolje su rezultate među djevojčicama ostvarile Maria Kranjec i Ena Pavlović, a Magdalena Božić bit će pričuva; kod dječaka najuspješniji su bili Domagoj Jelušić i Mario Brezovec, dok će Viktor Tomac biti pričuva. 

Tijekom mjeseca ožujka policijski službenik za sigurnost i preventivu cestovnog prometa Policijske postaje Križevci prisustvovao je natjecanju u svim osnovnim školama naše županije. Odabrano je ukupno 78 djece, a našu će školu na županijskom natjecanju predstavljati dvije najspretnije učenice i dva najspretnija učenika 30. travnja u Koprivnici.

Tekst: Dunja Rebić, 7. r.
Fotografije: Marijan Ivanović, uč.

Povezani članci