ŠKOLSKA I GRADSKA NATJECANJA
Najuspješniji učenici u školi

napisao Izvor Osmodec Urednik

Najuspješniji učenici u školi

U našoj su se školi tijekom siječnja i veljače održala brojna natjecanja. Pogledajte koji su učenici bili najuspješniji!

Fran Knežević s mentoricom Suzanom Balić na gradsko-međuopćinskom Lidranu

Učenici naše škole sudjelovali su na mnogim školskim natjecanjima i gradsko-međuopćinskoj smotri Lidrano te su postigli odlične uspjehe.

Hrvatski jezik

U natjecanju iz hrvatskog jezika učenika 7. razreda najbolji rezultat postigla je Lea Lovreković uz mentoricu Martinu Iveković. Drugo mjesto osvojila je Klara Knežević uz mentoricu Mateju Hrebak. Treće mjesto osvojio je Leona Pukec uz mentoricu Martinu Iveković.

Među učenicima osmog razreda prvo mjesto osvojila je Kristina Kos uz mentoricu Danijelu Zagorec. Drugo mjesto osvojila je Laura Tomašić uz mentoricu Danijelu Zagorec. Treće je mjesto osvojila Larisa Kos uz mentoricu Anu Andrić.

Na županijsko natjecanje pozvane su Kristina Kos i Lea Lovreković.

Lidrano

U organizaciji naše škole održana je gradska-međuopćinska smotra Lidrano. U kategoriji literalnih radova na županijsku je smotru upućen rad Laure Tomašić, 8. r. Od palčića do drva. Mentorica joj je Danijela Zagorec.

U kategoriji novinarskih radova natjecala se Dunja Rebić, 5. r. s intervjuom Vrlo sam rano zaključio da običaje i nošnje treba sačuvati  te školski list Izvor s glavnom urednicom-učenicom Leom Štragelj, pod mentorstvom Martine Valec-Rebić. I Dunjin rad i Izvor upućeni su na županijsku smotru.

Naši su učenici nastupili i s pojedinačnim scenskim točkama. Fran Knežević, 3. r. uz mentorstvo Suzane Balić izveo je monolog Čistoća je pola ljubavi Mladena Kopjara. Ana Kovačević, 7. r. uz mentoricu Ankicu Špoljarić Mandić izvela je pjesmu Nekoga moraš voljeti Ivana Minattija. Oba su nastupa upućena na županijsku smotru.

Ravnatelj Bokan i voditeljica programa Lea Štragelj
Glazbena točka Gabrijela Božića
Scenski nastup Ane Kovačević

Engleski jezik

U natjecanju iz engleskog jezika učenika 8. razreda uz mentora Zlatka Smetiška najbolji rezultat postigao je Matej Miklin. Drugo mjesto podijelile su Nika Prelec i Sofija Krnjak, kojima je mentorica Gordana Horvat Mesić. Treće mjesto osvojio je Sven Pavlic, također pod mentorstvom Gordane Horvat Mesić. Na županijsko je natjecanje pozvan Matej Miklin.

Njemački jezik

U natjecanju iz njemačkog jezika za učenike 8. razreda uz mentora Krunoslava Puškara najbolji rezultat postigla je Kristina Kos, drugo mjesto osvojio je Matej Miklin, dok je treće mjesto zauzela Magdalena Kralj. Kristina i Matej pozvani su na županijsko natjecanje.

Fizika

U natjecanju iz fizike za učenike 8. razreda prvo mjesto osvojio je Matej Miklin, drugo mjesto Dario Konjačić, a treće mjesto zauzeo je Luka Vuković. Mentor im je Leo Kranjec. Sva su tri učenika pozvana na županijsko natjecanje.

Geografija

Od učenika 5. razreda na natjecanju iz geografije prvo mjesto osvojio je Ivan Vujčetić, a drugo mjesto Ivan Budisavljević. Na natjecanju su sudjelovali i učenici 8. razreda. Prvo mjesto osvojio je David Lučki, drugo mjesto Laura Tomašić, a treće mjesto Patrik Gomza. Njihova mentorica je Ruža Zlatar. Na županijsko su natjecanje pozvani Ivan Vujčetić i David Lučki.

Povijest

Održano je natjecanje iz povijesti. Prvo mjesto među učenicima 7. razreda uz mentoricu Vedranu Rađu osvojio je Mario Stjepan Matoić, drugo mjesto Iva Hrg, a treće mjesto osvojio je Darijan Dragač. Na županijsko su natjecanje pozvani Mario i Iva.

Tehnička kultura

U natjecanju iz maketarstva i modelarstva najbolje rezultate među učenicima 5. razreda postigli su Iva Novosel s osvojenim prvim mjestom, Lana Hegedić s drugim mjestom i Lena Ivanček s trećim mjestom. Za natjecanje ih je pripremio učitelj Marijan Ivanović.

Na natjecanju iz graditeljstva za učenike 6. razreda prvo mjesto osvojila je Ana-Marija Vuković, Kruno Kamenjak osvojio je drugo mjesto, a treće mjesto zauzeo je Dado Škledar. Mentor im je također Marijan Ivanović.

Na županijsko su natjecanje pozvane Iva Novosel i Ana-Marija Vuković.

Biologija

Održano je natjecanje iz biologije za učenike 7. i 8. razreda uz mentoricu Petru Kačarovski. Od sedmih razreda prvo je mjesto osvojila Klara Knežević, drugo mjesto dijele Dora Bečirović Ella Lučki, dok je treće mjesto osvojila Klementina Letoja. Od osmih  razreda prvo mjesto osvojila je Katja Đurin, a drugo mjesto Ozana Zagorec. Na županijsko su natjecanje pozvane Klara i Katja.

Kemija

Na natjecanju iz kemije među učenicima 7. razreda prvo mjesto osvojila je Ana Kopilović, drugo mjesto Klara Knežević, a treće mjesto osvojila je Dunja Kudeljnjak. Od učenika 8. razreda prvo mjesto osvojio je Matej Miklin, drugo mjesto Jakov Ivanček, a treće mjesto Sofija Krnjak. Mentorica im je Marija Biljan. Na županijsko su natjecanje pozvane Ana, Klara, Dunja, Matej i Jakov.

Matematika

Na natjecanju iz matematike sudjelovali su učenici od 4. do 8. razreda. Među učenicima četvrtoga razreda prvo mjesto osvojila je Vedrana Podravec uz mentorstvo Ksenije Legradić. Drugo mjesto osvojio je Filip Komarica, također  uz mentorsku pratnju Ksenije Legradić. Treće mjesto osvojila je Dorotea Zidarić, uz mentorstvo Nataše Majnarić.

Od učenika 5. razreda prvo mjesto osvojio je Ivan Vujčetić, a drugo mjesto Tin Jembrek. Mentorica je Ivanu i Tinu Katarina Mijić. Treće mjesto osvojio je Gabrijel Božić uz mentorsku pratnju Gorane Lovreković. 

U 6. razredu prvo mjesto osvojila je Ana-Marija Vuković uz mentorstvo Gorane Lovreković. Drugo mjesto dijele Dado Škledar i Filip Mikinac uz mentorsku pratnju Gorana Ljaljića.

Prvo mjesto od sedmaša osvojio je Leon Pukec, drugo mjesto Ivan Perus, a treće mjesto Hana Horvat. Njihov je mentor Goran Ljaljić. Prvo mjesto u osmome razredu osvojio je Matej Miklin pod mentorstvom Gorana Ljaljića.

Vjeronauk

Održano je natjecanje u vjeronauku uz mentoricu Mihaelu Ljutić. Prvo mjesto među učenicima 7. razreda osvojio je Mario Stjepan Matoić, drugo mjesto Igor Horvat, a treće mjesto pripalo je Ani Kovačević.

 

Tekst: Mirjam Balen, 5. r.
Fotografije: Lea Štragelj, 8. r.; Danijela Zagorec, prof.

Povezani članci