ŽUPANIJSKI LIDRANO
Četvero učenika upućeno na državno

napisao Izvor Osmodec Urednik

Četvero učenika upućeno na državno

Naši su učenici sudjelovali na županijskoj smotri LiDraNa 2019. u literarnom, novinarskom i scenskom izričaju. Uspješni su bili u svim kategorijama – čak je četvero učenika upućeno na državnu smotru!

Nastup Frana Kneževića

U Koprivnici, u dvorani Doma mladih, održalo se 22. veljače županijsko natjecanje LiDraNa 2019. Domaćin smotre bila je Osnovna škola „Đuro Esterˮ. Na početku je programa okupljene učenike pozdravila ravnateljica škole domaćina te predstavnici grada Koprivnice i županije.

Nakon kratkog programa pjevačkoga zbora OŠ „Đuro Esterˮ započeli su pojedinačni i scenski nastupi učenika osnovnih i srednjih škola. Nakon nastupa održani su okrugli stolovi i proglašenje najboljih.

Naši su učenici bili vrlo uspješni. U kategoriji literarnih radova na državnu smotru upućen je rad učenice Laure Tomašić (8. r.) Od palčića do diva. Mentorica joj je profesorica Danijela Zagorec. U kategoriji novinarskih radova na državnu smotru upućena je Dunja Rebić (5. r.) s intervjom Vrlo rano sam zaključio da običaje i nošnje treba sačuvati i školski list Izvor s glavnom urednicom-učenicom Leom Štragelj (8. r.), pod mentorstvom profesorice Martine Valec-Rebić. Radovi upućeni na državnu smotru odlaze pred državnu komisiju koja će od radova pristiglih iz svih županija opet birati najbolje.

Sudjelovanje na državnoj smotri osigurao si je u kategoriji pojedinačnih scenskih nastupa Fran Knežević (3. r.) s monologom Čistoća je pola ljubavi Mladena Kopjara. Mentorica mu je učiteljica Suzana Balić.

Odličan nastup na županijskoj smotri imala je i Ana Kovačević (7. r.) s recitacijom Nekoga moraš voljeti Ivana Minattija pod mentorstvom profesorice Ankice Špoljarić Mandić.

Lidranovci
Nastup Ane Kovačević
Ravnateljica OŠ „Đuro Esterˮ
Proglašenje najboljih - literarni izraz
Proglašenje najboljih - novinarski izraz

Tekst: Lea Štragelj, 8. r.
Fotografije: Lea Štragelj, 8. r.; MVR;
Emina Baričević, uč.

Povezani članci