ŠKOLSKI PLESNI VIRTUALNI SHOW
Djevojčice u Poreču na državnoj smotri

napisao Izvor Osmodec Urednik

Djevojčice u Poreču na državnoj smotri

Djevojčice iz 5. a razreda poslale su snimku svojega plesa na Školski plesni virtualni show i osvojile 3. mjesto te su 10. i 11. lipnja u Poreču na državnoj smotri

 

Učiteljica Darinka Šimunčić poslala je 28. travnja snimku plesa koji su osmislile i uvježbale učenice 5. a razreda (Magdalena Božić, Ines Čevisek, Dora Devčić, Gabriela Dokić, Magdalena Ištok, Tena Petrus, Pia Sertić i Marta Sokolić) na Školski plesni virtualni show, na kojem su mogli sudjelovati učenici svih škola u Hrvatskoj.  Krajem svibnja učiteljica je svojim učenicama objavila lijepu vijest – da su osvojile treće mjesto na natjecanju pa će 10. i 11. lipnja ići u Poreč na državnu smotru.

Hrvatski školski sportski savez već osmu sezonu provodi projekt Školski plesni virtualni show. Projekt ima za cilj potaknuti učenice i učenike na bavljenje tjelesnom aktivnošću i veće uključivanje u aktivnosti Školskog sportskog društva. Osim poticanja učenika na bavljenje tjelesnom aktivnošću, ideja projekta je da učenici razviju svoju kreativnost kroz plesni pokret, kao i razvijanje druženja učenika na zanimljiv i drugačiji način.

Učenice su podijelile svoje mišljenje o svojemu uspjehu:

Magdalena Božić: „Ja sam sretna što smo osvojile 3. mjesto. Mnogo je truda bilo uloženo u našu koreografiju. Dale smo sve od sebe, a to se vidi i po rezultatima. Bilo je mnogo trenutaka kada smo sve bile iscrpljene i kada smo htjele odustati, no poticale smo jedna drugu. Sretna sam što sam se družila i što sam plesala sa svojim prijateljicama.”

Ines Čevisek: „Presretna sam što smo osvojile 3. mjesto. Jako smo se potrudile i mislim da smo stvarno zaslužile. Bilo mi je zanimljivo učiti koreografiju i nisam htjela odustati. Možda sljedeći put budemo još bolje. Dale smo sve od sebe (sve što smo mogle). Čestitam svojim prijateljicama. Posebno hvala učiteljici Darinki Šimunčić što se potrudila također kao i mi, i koja je u ovom projektu sudjelovala s nama.”

Dora Devčić: „Bila sam jako sretna kada sam saznala da smo bile treće zato što sam svjesna koliko je truda uloženo u koreografiju i u uvježbavanje koreografije. Želim zahvaliti učiteljici Darinki Šimunčić što nam je omogućila ovaj uspjeh.”

Gabriela Dokić: „Ja mislim da smo mi trebale osvojiti 1. mjesto jer smo bile najbolje, ali i 3. mjesto je dobro. Sretna sam što sam plesala sa svojim prijateljicama.”

Magdalena Ištok: „Kada sam vidjela poruku učiteljice nisam mogla vjerovati, vikala sam po cijeloj kući. Tako sam sretna što smo osvojile 3. mjesto i što idemo u Poreč! Jedva čekam družiti se s prijateljicama!”

Tena Petrus: „Kada sam saznala da smo osvojile 3. mjesto, bila sam presretna i ponosna. Bilo je naporno i u nekim trenutcima zabavno učiti koreografiju. Ali na kraju svaki trenutak se isplatio…”

Pia Sertić: „Kada sam čula da smo bile 3. na natjecanju, nisam mogla vjerovati! Sve smo se jako trudile. Mislim da smo to jako dobro napravile i da smo zaslužile 3. mjesto. Presretna sam i jedva čekam otići u Poreč sa svojim prijateljicama!”

Marta Sokolić: „Presretna sam što smo 3. jer smo se jako trudile i trud nam se isplatio. Bilo je jako zabavno učiti ples s curama, jedanput sam htjela odustati, ali nisam i sretna sam što sam nisam odustala. Puno hvala našoj učiteljici Darinki Šimunčić što nas je poticala da nastavimo. Jako sam sretna što mogu s curama otići u Poreč.”

Iako je glasanje završilo, na ovoj poveznici možete pogledati snimku plesa.

Tekst: Magdalena Božić, 5. r.
Fotografije: Iva Koprić, 5. a; Darinka Šimunčić, prof.

 

Povezani članci